Marita Toikka esittää Tuukka Forsellia Kouvolan apulaiskaupunginjohtajaksi

Apulaiskaupunginjohtaja sijaistaa kaupunginjohtajaa ja edistää Kouvolan edunvalvontaa.

Katja Juurikko

Talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell on nousemassa Kouvolan apulaiskaupunginjohtajaksi. Viime keväänä hän toimi kaupunginjohtajana ennen Marita Toikan valintaa virkaan.

Kouvolan talous- ja rahoitusjohtajaa Tuukka Forsellia ehdotetaan Kouvolan apulaiskaupunginjohtajaksi.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka esittää ensi maanantaina kaupunginhallitukselle, että Kouvolaan perustetaan 1. tammikuuta alkaen apulaiskaupunginjohtajan virka ja virkaan siirretään Tuukka Forsell.

Forsell jatkaa konsernipalvelujen toimialajohtajana ja toimii myös kaupunginjohtajan varamiehenä.

9 500 euron kuukausipalkka

Kaupunginjohtaja esittää, että apulaiskaupunginjohtajan kokonaispalkaksi vahvistetaan 9 500 euroa kuukaudessa. Lisäksi myönnetään matkapuhelinetu.

Uutta virkaa perustellaan sillä, että konsernipalvelujen toimialajohtajan työnkuva on viime aikoina painottunut yhä enemmän kaupungin omistajaohjaukseen ja elinvoiman kehittämiseen. Tämän roolin arvioidaan korostuvan edelleen.

Apulaiskaupunginjohtajan rooliin kuuluu kaupungin edunvalvontatyö yhdessä kaupunginjohtajan kanssa ja Kouvolan kärkihankkeiden edistäminen.

Apulaiskaupunginjohtajan viran perustamisen jälkeen talous- ja rahoitusjohtajan virka lakkautetaan ja tilalle perustetaan talousjohtajan virka. Tähän virkaan on tarkoitus siirtää nykyinen taloussuunnittelupäällikkö Hellevi Kunnas. Sekä Forsell että Kunnas ovat antaneet siirtoon suostumuksensa.

Kaupunginhallitus päättää myöhemmin talousjohtajan viran perustamisesta.

Kommentoidut