Kouvolassa maanantaina neljä uutta koronavirustartuntaa – Koronan takia sairaalahoidossa on yhdeksän

Lumikki Haaja

Kouvolassa maanantaina neljä uutta koronavirustartuntaa – Koronan takia sairaalahoidossa on yhdeksän

Kymelaakson sote-kuntayhtymä Kymsote on todennut maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Viikonlopun aikana tartuntoja todettiin lauantaina 19 ja sunnuntaina 8.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Kouvolaan on kirjattu maanantaina 4 uutta tartuntaa. Kouvolassa on todettu yhteensä 429 tartuntaa epidemian alusta alkaen.

Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta.

Yhteensä Kymenlaaksossa on todettu 748 tartuntaa epidemian alusta saakka. Viimeksi marraskuussa on ollut nollan uuden tartunnan päivä.

Näytteenottojen määrä on kasvussa. Ajalla 18.–25. tammikuuta näytteitä on tutkittu 1 777. Edellisen viikon jakson aikana 11.–18. tammikuuta näytteitä tutkittiin 1 357.

Suomessa on raportoitu 192 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 982 uutta tartuntaa, mikä on 329 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut viimeisen kahden viikon aikana verrattuna aiempaan kahteen viikkoon. Ilmaantuvuusluku on nyt noin 71 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lähes 120 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 42 772 koronavirustartuntaa.

Uusimmat uutiset