Sippolan seurakuntatalon korvaavat kaksi vaihtoehtoa tutkitaan syksyyn mennessä — Ennen päätöksiä kirkkoväki joutuu asioimaan tilapäisessä vessassa

Sippolan seurakuntatalo puretaan tämän vuoden aikana. Rakennuksen purku ja tilapäisen wc:n asentaminen maksavat yhteensä 170 000 euroa.

Jussi Lopperi

Sippolan seurakuntatalon korvaavat kaksi vaihtoehtoa tutkitaan syksyyn mennessä — Ennen päätöksiä kirkkoväki joutuu asioimaan tilapäisessä vessassa

Rakennetaanko Sippolan tämän vuoden aikana purettavan seurakuntatalon tilalle uusi vai olisiko mahdollista tehdä monitoimitila kirkkoon?

Näitä vaihtoehtoja pohtii Kouvolan seurakuntayhtymän helmikuussa nimeämä ohjausryhmä. Sen tehtävänä on valmistella hankeselvitykset syksyyn mennessä. Sippolan seurakuntatalo on ollut viime syksystä lähtien suljettuna sisäilmaongelmien takia.

Torstaina kokoontunut Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että seurakuntatalo puretaan tämän vuoden aikana. Purku maksaa 130 000 euroa. Kirkkovaltuusto hyväksyi talousarviomuutoksen, koska sen enempää rakennuksen purkuun kuin tilapäisvessaankaan ei oltu varauduttu tämän vuoden talousarviossa.

Jussi Lopperi

24776674.jpg

Vessa vaatii perustukset

Sippolan kirkossa ei ole vessoja. Sen takia seurakunta järjestää paikalle tilapäisen wc:n, joka on käytössä niin kauan kunnes tilaongelma on kirkonmäellä ratkaistu.

Lämmin tila liitetään vesi- ja viemäriverkostoon. Siihen tulee myös sähköliitäntä. Rakennus vaatii perustukset ja maisemoinnin ympäristöön sopivaksi. Vessalle kertyy hintaa 40 000 euroa. Summan valtuusto päätti merkitä investointiosaan.

Sippolassa ei ole edelleenkään sopivaa tilaa esimerkiksi muistotilaisuuksien järjestämiseen. Aiemmin tilaisuudet on pidetty seurakuntatalossa. Viime aikoina niitä on järjestetty yritysten ja seurakunnan tiloissa Saverolla, Inkeroisissa, Kaipiaisissa ja Myllykoskella.

Anjalankosken seurakunnassa toimivat tilat uhkaavat olla vähissä muuallakin kuin Sippolassa. Inkeroisten seurakuntakeskus ei sekään ole enää priimakunnossa. Kiinteistöpäällikkö Jukka Reijon mukaan rakennuksessa on ollut vesivahinkoja. Käyttökiellossa se ei kuitenkaan vielä ole. Myllykoskella toimisto- ja toiminnalliset tilat on vuokrattu ulkopuoliselta. Niistä luovutaan, kun Myllykosken kirkkoon tehtävä laajennusosa valmistuu.

— Sippolassa tilaongelma pitäisi jollakin tavalla ratkaista, kirkkoherra Eija Murto sanoo.

Murto kuuluu hankeselvityksiä tekevään ohjausryhmään. Hänen mielestään suunnitelmia pitäisi ajatella 10—15 vuotta eteenpäin. Hän ei sulkisi pois kokonaan vaihtoehtoa tehdä monitoimitilaa Sippolan kirkkoon.

— Sen voisi tehdä esimerkiksi toiselle puolelle parvelle. Kirkkosalia tai näkymää se ei mitenkään muuttaisi. Kirkkoon saisi myös tehtyä wc:n.

Jussi Lopperi

24776672.jpg

Kirkkoon vai uusi rakennus?

Ohjausryhmän puheenjohtaja Matti Paakala on puolestaan aputilojen rakentamisen kannalla.

— Yksinkertainen ja varmarakenteinen seurakuntatalo, joka palvelisi Sippolan kirkkoa. Sippolassa on seurakuntayhtymän toiseksi suurin kirkko Kuusankosken jälkeen. Kirkolla ei tee mitään, jos sillä ei ole aputiloja.

Ohjausryhmä ei päätä siitä, mihin ratkaisuun Sippolassa lopulta päädytään. Sen tekevät luottamushenkilöt.

— Olemme paljosta vastuussa, mutta emme päätä. Tuomme ainoastaan eri mahdollisuuksia esille, Murto sanoo.

Kirkkoherran mukaan ryhmän tärkein tehtävä on selvittää kesän aikana tilantarve ja se, minkälaiseen toimintaan tiloja tarvitaan. Seurakunnan päiväkerhot ovat toimineet viime syksystä lähtien koulun tiloissa.

— Tietysti kustannuksia on mietittävä myös.

Uusimmat uutiset