Kaukolämpöputket pian asennettu — Katso, miten Pioneeripuiston alue on muuttunut runsaassa vuodessa

Jussi Lopperi

Kaukolämpöputket pian asennettu — Katso, miten Pioneeripuiston alue on muuttunut runsaassa vuodessa

Marraskuun puolivälissä, reilut puolitoista vuotta ennen asuntomessujen alkamista, maisema Korian Pioneeripuistossa näyttää rujolta. Pinnan alle on kuitenkin jo rakennettu suurin osa elintärkeästä kunnallistekniikasta. Pelkästään runkovesijohtoa tulee yli kaksi kilometriä. Katuja rakennetaan ja saneerataan noin 1800 metriä.

Kuvateksti (yllä): Tallitie on yksi Pioneeripuiston valtaväylistä. Taustalla näkyvät Pioneerikoulu ja Kellari ovat suojeltuja rakennuksia. Pioneerikoululle etsitään yhä käyttösuunnitelmaa. Oikealla sijaitseva Huolto- ja konehallin omistaa Kymen Automobiilikerho. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Hakuntien päässä olevat vanhat porttipylväät on siirretty rakennustöiden ajaksi syrjään. Ne entisöidään ja pystytetään uudelleen asuntomessuihin mennessä. Entinen Hankkijan alue ei kuulu messualueeseen. Viljasiilojen purkamisen myötä avautuu näkymä kohti Korian keskustaa. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Puinen rakennus on nimeltään Yrjölä. Se valmistui vuonna 1927 aliupseereiden asuinrakennukseksi. Talo on yksityisomistuksessa. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Tallisilta kunnostettiin pilareita myöten. Sillan kansi rakennettiin lehtikuusesta, ja kaiteisiin asennetaan led-valaistus. Maisemointitöitä jatketaan ensi keväänä. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Tallisillan runko on venäläisiltä saatu sotasaalis talvisodasta. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Pioneeriravintola on purettu. Sen paikalle on piirretty palvelurakentamisen alue, jossa sallitaan myös asuminen. Taustalla näkyvä tiilirakennus Sakkola on yksityisomistuksessa. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.

Kuvateksti: Konevarasto ja Huoltokorjaamo on purettu. Kuluneella viikolla asennettiin kaukolämpöputkia. Jos kuva ei näy kokonaan, katso se tästä.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.