Iitin kunnanvaltuusto päättää tänään ensi vuoden tuloista ja menoista sekä 2,33 miljoonan kyläkuitulainasta — Katso valtuuston kokous suorana lähetyksenä kunnan verkkosivuilta kello 10 alkaen

Päättäjät vahvasti kahteen leiriin jakanut kyläkuitulaina päätetään erillisenä asiana ennen talousarvion käsittelyä.

Katja Juurikko

Iitin kunnanvaltuusto päättää tulevan vuoden tuloista ja menoista tänään tiistaina kello 10 alkavassa kokouksessa.
Iitin kunnanvaltuusto päättää tulevan vuoden tuloista ja menoista tänään tiistaina kello 10 alkavassa kokouksessa.

Iitin kunnanvaltuusto aloittaa talousarviokokouksensa tänään tiistaina kello 10. Kokous on katsottavissa kunnan kotisivuilla olevan linkin kautta suorana lähetyksenä.

Lähetystä pääsee seuraamaan kello 10 alkaen täältä.

Esityslistalla on kahdeksan asiaa, joista kolme ensimmäistä liittyy Kymijoen Kyläkuitu osuuskuntaan. Ensin valtuusto päättää laajakaistahankkeen ykkösvaiheen takausprovision alentamisesta. Sen jälkeen käsittelyssä on osuuskunnan vanhojen lainojen muutokset.

Iitti ei ole aiemmin lainannut osuuskunnalle. Kunnalla on sen sijaan vanhoja takausvastuita laajakaistahankkeen ykkösvaiheen ajoilta.

Kolmantena asiana listalla on päättäjiä vahvasti jakanut 2,33 miljoonan euron lainan myöntäminen osuuskunnalle. Lainan turvin on tarkoitus rakentaa laajakaistayhteydet Kuukso-Sääskjärven ja Vuolenkosken alueille.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että laina myönnettäisiin. Hallitus päätti asiasta äänin 6—3. Kunnanjohtaja Riku Rönnholm esitti, että lainahakemus olisi hylätty.

Viidentenä asiana valtuusto käsittelee ensi vuoden talousarvioesityksen.

Uusimmat uutiset