Kouvolalta sadan tontin kampanja toukokuussa — Tarjolla on niin pientalo- ja kerrostalotontteja

Lukas Pearsall

Lehtomäen Kalalampi on yksi alue, jossa on yhä kaupungin tontteja saatavana. Arkistokuvassa Esa Töyrylä on rakennustöissä Kalalammella tammikuussa 2017.
Lehtomäen Kalalampi on yksi alue, jossa on yhä kaupungin tontteja saatavana. Arkistokuvassa Esa Töyrylä on rakennustöissä Kalalammella tammikuussa 2017.

Kouvola julkistaa toukokuussa sadan uuden tontin kampanjan. Kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti kertoo, että tarjolla on niin pientalo- kuin kerrostalotontteja.

— Lähinnä siellä on tulossa pientalotontteja. Kaupunki haluaa katsoa, onko tonteille patoutunutta kysyntää. Nyt ei ole muutamaan vuoteen uusia alueita avattu.

Kouvola suunnittelee ja rakentaa -tiedotteessa uusia kerrostalotontteja kerrotaan olevan tarjolla Kuusankosken Pallokentän, Kouvolan keskustan Halkotorin ja Korian Pioneeripuiston alueilla.

Pientalotonttialueita ovat Pioneeripuisto, Haanoja, Kalalampi, Lautaro, Marttila, Vatajanpuisto, Kytöhalme ja Pikkuniitty.

Suoknuutin mukaan iso osa sadan tontin kampanjassa mukana olevista kohteista löytyy näistä kohteista. Hänen mukaansa myyntiin on tulossa myös muutamia uusia kohteita. Niitä ei vielä haluta julkistaa.

— Viime vuosien aikana on luovutettu sellaiset 20—30 tonttia. Siitä määrästä pitäisi päästä ylöspäin.

Suoknuuti jatkaa, että talousasiat ovat luonnollisesti olennaisia tonttikaupassakin.

— Meillä on noin 300 omakotitaloa myynnissä. Raha on ratkaiseva asia, jos vaihtoehtoina ovat uuden 300 000 euroa maksavan omakotitalon rakentaminen tai vanhan 100 000 euroa maksavan omakotitalon ostaminen.

Luetuimmat