Koronarajoitukset eivät pidättele Kymintehtaan koulun uutisryhmää – Koululaisten uutislähetys alkaa tänään kello 11.30, katso täältä!

Koulussa on tehty uutisia jo lähes parinkymmenen vuoden ajan.

Jussi Lopperi

Kymintehtaan koululaisten uutisryhmä tekee uutisia kotonaan koronaviruksen aikana.
Kymintehtaan koululaisten uutisryhmä tekee uutisia kotonaan koronaviruksen aikana.

Kymintehtaan koulun uutisryhmä toimii koronaviruksesta huolimatta. Koululaisten tekemä suora lähetys alkaa tänään keskiviikkona kello 11.30. Näet sen täältä.

– Oppilaat ovat kokeneet uutisryhmän toiminnan ja uutisten tuottamisen niin tärkeäksi, että he ovat toimittaneet ja tuottaneet ne koronan tuomista rajoituksista huolimatta. Uutiset on toimittava ja lähetettävä, oli mikä oli, ryhmän opettaja Perttu Pylkäs Kymintehtaan koululta kertoo.

Koululaiset ovat tehneet uutisia kotonaan. He ovat kirjoittaneet jutut, kuvanneet ja editoineet ne sekä valmistaneet niistä uutisryhmän kanavalle nauhoitetun lähetyksen, kun koulun tiloja ei ole voinut käyttää.

Koululla olemisen kriteerejä on hiukan helpotettu muilta kuin lähiopetuksessa olevien 1-3 luokkien oppilailta. Kerhojen pitäminen on ollut näin ollen mahdollista.

Uutiset näkyvät suorana lähetyksenä vapun aatonaattona keskiviikkona kello 11.30. Lähetyksen kesto on noin 20 minuuttia.

– Lähetys toteutetaan vain minimimiehityksellä ja huolehtimalla turvaväleistä.

Aiheita on kymmenkunta. Uutisissa kerrotaan muun muassa, miten lenkkeily ulkona onnistuu koronarajoitusten takia. Lähetyksessä on myös paikallisen tavaratalon henkilökunnan ja asiakkaiden haastatteluja, tunnelmia viime viikolta ja uutinen Nou hätä -kilpailun tylystä lopusta.

Lähetystä voi katsoa Uutisryhmän Youtube-kanavalta suorana ja lähetyksen jälkeen.

Kymintehtaan koulun ensimmäinen suora uutislähetys on tehty miltei parikymmentä vuotta sitten. Säännöllisesti neljä kertaa vuodessa tehtyjä suoria uutislähetyksiä koululaiset ovat tuottaneet kahdeksan vuotta yhtäjaksoisesti. Uutisryhmällä on lähetykset ennen syyslomaa, joululomaa, hiihtomaa ja vappua.