Karjalan prikaatissa vahvistettu koronatartunta pääkaupunkiseudulla lomilla olleella varusmiehellä: 50 altistunutta Vekaranjärven kasarmilla

Virukselle altistuneet pidetään toistaiseksi erillään muista.

Katja Juurikko

50 varusmiestä on altistunut koronavirukselle Vekaranjärven varuskunnassa. Arkistokuva.
50 varusmiestä on altistunut koronavirukselle Vekaranjärven varuskunnassa. Arkistokuva.

Karjalan prikaatin varusmiehellä on vahvistettu koronavirustartunta tänään perjantaina aamupäivällä Vekaranjärven kasarmilla.

Varusmies on hoidossa Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalla.

Karjalan prikaatin julkaiseman tiedotteen mukaan varusmies saapui Vekaranjärvelle pääkaupunkiseudulta kahden viikon lomalta sunnuntaina illalla. Hän saapui lomakuljetusbussilla, jossa oli hänen lisäkseen 28 matkustajaa ja kuljettaja.

Koronavirukselle on altistunut kaikkiaan 50 varusmiestä. Altistuneet pidetään toistaiseksi erillään muista, omissa yksiköissään. He eivät ole kontaktissa muihin varusmiehiin. Virukselle altistuneet ovat samassa linja-autossa matkustaneita henkilöitä sekä palveluksessa altistuneita.

Karjalan prikaatin mukaan epäilty tartunta tuli julki perjantaina. Varusmies toimitettiin välittömästi varuskunnan terveysasemalle hoitoon ja tutkimuksiin. Hänen oireensa ovat lieviä.

Varotoimia tehty

Karjalan prikaatissa on tällä hetkellä noin 3 000 varusmiestä. Heidät on jaettu kolmeen ryhmään, jotka eivät kohtaa toisiaan.

Karjalan prikaatissa kaikki yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista.

Karjalan prikaatin ryhmiä pyöritetään kahden viikon kierrossa siten, että ryhmät ovat kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa koulutuksessa varuskunnassa ja kaksi viikkoa koulutuksessa maasto-olosuhteissa.

Rotaatiota jatketaan varusmiesten kotiutumiseen asti.