Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen myös Kouvolan jäähallin katsomossa — Järjestyksenvalvoja ja katsojat vaiensivat Ruotsia kannustaneen katsojan

Kouvolalainen 8-vuotias Toivo Rousku näki Kouvolassa elämänsä ensimmäisen jääkiekkomaaottelun.

Katja Juurikko

Nina Niemen iloinen tunnelma ottelun alussa loppui siihen, että järjestyksenvalvojat ja jokunen katsojakin huomauttivat hänelle Ruotsin joukkueen äänekkäästä kannattamisesta.  Vieressä istunutta Esa Seppälää Niemen heja Sverige -huudot eivät häirinneet.
Nina Niemen iloinen tunnelma ottelun alussa loppui siihen, että järjestyksenvalvojat ja jokunen katsojakin huomauttivat hänelle Ruotsin joukkueen äänekkäästä kannattamisesta. Vieressä istunutta Esa Seppälää Niemen heja Sverige -huudot eivät häirinneet.

Korialaisen Nina Niemen jääkiekon Suomi—Ruotsi-maaottelun seuraaminen Kouvolan jäähallilla kesti vain viitisen minuuttia. Ruotsin maajoukkueen Tre Kronor paitaan ja keltaiseen päähineeseen pukeutunut Niemi kannusti äänekkäillä heja Sverige -huudoilla suosikkijoukkuettaan.

— Olen käynyt parinkymmenen vuoden ajan Ruotsissa Solvallan raveissa. Ruotsalaiset ovat aina ystävällisiä, ja he kannustavat suomalaisia. Maksan nyt velkaa heille takaisin.

Niemen velanmaksu jäi lyhyeksi. Hän poistui hallilta päätään puistellen saatuaan sitä ennen ainakin kolmelta taholta vaiennuskehotuksia.

Järjestyksenvalvoja kävi ensin huomauttamassa Niemelle ja hänen vieressään istuneelle miehelle liian äänekkäästä kannustuksesta. Myös Niemen edessä istuvalla penkkirivillä päät kääntyivät ja Niemeä pyydettiin hiljentämään kannustushuutojaan.

Sattumoisin Nina Niemen vierestä paikan ostanut Esa Seppälä ihmetteli, miksi jäähallissa pitäisi olla ”hiljaista kuin hautausmaalla”.

— Olen käynyt katsomassa Euroopan muissa maissa jääkiekko-otteluita. Siellä joukkueita kannustetaan äänekkäästi positiivisessa hengessä.

Katja Juurikko

Totte Hornborgin hattu näkyi kauas kertoen peukkujen olevan pystyssä Suomen voiton puolesta.
Totte Hornborgin hattu näkyi kauas kertoen peukkujen olevan pystyssä Suomen voiton puolesta.

Katja Juurikko

Hollolalainen Leena Tiainen (vasemmalla) ja lahtelainen Heidi Eloranta ehtivät tutustua Kouvolan ruoka- ja terassitarjontaan ennen ottelua.
Hollolalainen Leena Tiainen (vasemmalla) ja lahtelainen Heidi Eloranta ehtivät tutustua Kouvolan ruoka- ja terassitarjontaan ennen ottelua.

”Tunnelma on tärkeämpi. Kävimme myös ennen ottelua syömässä ja piipahdimme terassille”

Junalla saapuneet hollolalainen Leena Tiainen ja lahtelainen Heidi Eloranta olivat ensimmäistä kertaa Kouvolan jäähallissa. Samoissa puuhissa he ovat jo olleet Mikkelissä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.

— Käymme seuraamassa maajoukkueen harjoitusotteluita, koska liput niihin ovat edullisia.

Vaikka Suomen joukkueen voitto oli heidän toiveensa, on tapahtumassa kyse paljon muustakin.

— Tunnelma on tärkeämpi. Kävimme myös ennen ottelua syömässä ja piipahdimme terassille. Viimeinen juna Lahteen lähteen lähtee kello 21.30. Katsoimme, että jäähallilta kävelee 12 minuuttia juna-asemalle.

Seisomapaikalle tiiviin tunnelman takia lipun ostaneet Veera ja Antti Kylmälä näkivät myös keväällä 2016 Kouvolassa pelatun Suomi—Tshekki-pelin.

— Ruotsin ollessa vastassa on pelissä kuitenkin kivaa buustia. Odotan hyvää peliä ja tunnelmaa. Toivottavasti hallissa on yhtä lämmin tunnelma kuin täällä ulkona, Veera Kylmälä sanoi ottelun alla.

Katja Juurikko

Veera Kylmälälle Ruotsin maajoukkueen saapuminen vastustajaksi antoi ylimääräistä maustetta peliin.
Veera Kylmälälle Ruotsin maajoukkueen saapuminen vastustajaksi antoi ylimääräistä maustetta peliin.

Katja Juurikko

Ville  Rousku (vasemmalla) on nähnyt monia Suomen maajoukkueen peliesityksiä paikan päälllä. Toivo-pojan päällä olevalla paidalla on tunnearvoa, koska Ville Rouskun isä hankki sen  aikanaan.
Ville Rousku (vasemmalla) on nähnyt monia Suomen maajoukkueen peliesityksiä paikan päälllä. Toivo-pojan päällä olevalla paidalla on tunnearvoa, koska Ville Rouskun isä hankki sen aikanaan.

Kouvolalaiset isä ja poika eli Ville ja Toivo Rousku ovat tuttu parivaljakko KooKoon kotipeleissä. Torstainen maaottelu oli Toivolle uusi kokemus. jota hän odotti innolla.

— Toivon Suomen voittavan ylivoimaisesti, 8-vuotias Toivo totesi.

Hän kantaa Suomen maajoukkueen kannattajapaitaa jo kolmannessa polvessa.

— Isäni hankki tämän aikanaan. Sain tähän myös Tampereella Curt Lindströmin nimikirjoituksen. Onneksi sattui olemaan tussikin mukana, Ville Rousku sanoo.