Eerolantielle Kausalaan kaavaillaan seikkailuradan sisältävää perhepuistoa — Toiminnallisen puiston rakentaminen maksaa 50 000 euroa

Tarkoitus on tehdä uudenaikainen puisto lapsia, nuoria ja aikuisia varten.

Minna Mänttäri

Kausalassa sijaitseva Eerolantien leikkipuisto halutaan päivittää. Kuvituskuva.
Kausalassa sijaitseva Eerolantien leikkipuisto halutaan päivittää. Kuvituskuva.

Kausalassa sijaitsevan Eerolantien leikkipuiston ränsistyneet ja aikansa eläneet leikkivälineet saattavat vaihtua uusiin jo ensi vuonna. Iitin tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että puisto päivitetään tälle vuosituhannelle. Siitä halutaan nykyistä toiminnallisempi perhepuisto. Puiston rakenteen muuttaminen ja uudistaminen ei merkitse sitä, että muut Kausalassa sijaitsevat leikkipaikat lopetettaisiin, Iitin kunnan tekninen johtaja Harri Hoffren sanoo.

Eerolantien puistouudistus palvelisi teknisen lautakunnan mukaan laajempaa käyttäjäjoukkoa, ei pelkästään pikkulapsia. Puiston vanhat leikkivälineet on tarkoitus purkaa. Nykyiselle hiekkakentälle suunnitelmassa tulisi seikkailurata vauhdikkaille leikeille ja ulkoliikuntavälineet aikuisille ja senioreille.

Iitin kunta

Puiston suunnitelmassa erillinen pelialue, vapaan leikin alue ja paikka, jossa voi vain istuskella.
Puiston suunnitelmassa erillinen pelialue, vapaan leikin alue ja paikka, jossa voi vain istuskella.

Penkkejä, pöytiä, roska-astioita ja vauvaistuimia voidaan hyödyntää jatkossakin. Leikkialueita suunnitelmassa on erikseen pienille ja isommille lapsille. Puiston suunnitelmassa erillinen pelialue, vapaan leikin alue ja paikka, jossa voi vain istuskella.

Lautakunnalla oli valittavanaan kolme eri vaihtoehtoa 30 000 ja 70 000 euron väliltä. Lautakunta päätyi 50 000 euron malliin. Puiston rakentamiskustannukset ovat 50 000 euroa, josta kalusteiden osuus on noin 35 000 euroa.

Puiston uudistuksesta päättää kunnanhallitus. Hankkeen toteuttaminen edellyttää riittävän määrärahan joko käyttötalouden pienkorjausmäärärahoihin tai investointeihin.

Tekninen lautakunta päättää puolestaan ensi vuoden alussa talousarvion käyttösuunnitelmastaan. Tuolloin selviää, voidaanko puisto toteuttaa jo ensi vuonna. Mikäli ei, se otetaan huomioon vuoden 2020 talousarvioehdotuksen valmistelussa.