Kouvolan kaupunki kysyy asukkailta Käyrälammen alueen kehittämisestä: Kerro Käyski-ideasi kyselyssä!

Kysely on osa Käyrälammen alueelle laadittavaa suunnitelmaa kehittämisen suuntaviivoista.

Lukas Pearsall

Arkistokuvassa auringonpalvojia Käyrälammella kesällä 2015. 
Arkistokuvassa auringonpalvojia Käyrälammella kesällä 2015. 

Kouvolan kaupunki haluaa asukkaat mukaan Käyrälammen alueen kehittämissuunnitelman laadintaan. 

Kouvolan nettisivuilla on avattu 9. kesäkuuta asti avoinna oleva kysely, jossa Käyrälammen lähettyvillä asuvat, aluetta käyttävät ja siellä ulkoilevat henkilöt sekä alueen yrittäjät voivat kertoa omia ajatuksiaan Käyrälammen kehittämisestä.

Kyselyssä halutaan selvittää maisemaltaan ja tunnelmaltaan parhaat paikat Käyrälammella. Vastauksissa voi kertoa toiveita ja tarpeita aluen reitteihin, palveluihin, yhteystarpeisiin ja pysäköintiin liittyen.

Käyrälampi-kysely on avoinna Kouvolan kaupungin nettisivulla. Pääset vastaamaan kyselyyn täällä

Kysely on osa laajempaa suunnitelmaa

Kysely on osa Käyrälammen alueelle laadittavaa laajempaa suunnitelmaa alueen kehittämiseksi. Suunnitelman avulla on tarkoitus parantaa alueen toimintaedellytyksiä, Kouvolan kaupunki tiedottaa.

Kehitämissuunnitelma tehdään maankäytön suunnittelun, liikuntapalveluiden sekä matkailun avuksi. 

Kaupunki haluaa Käyrälammelle suunnitelman siksi, että alueen rakentuminen ja palvelujen sijoittuminen voidaan toteuttaa hallitusti ja kokonaisuuden huomioon ottaen. 

Osa Käyrälammen alueesta on asemakaavoitettu ja osa alueesta kuuluu Saarenmaa-Tykkimäen osayleiskaavaan. Kaupungin mukaan asemakaavat eivät kaikilta osin vastaa yrittäjiltä tulleita toiveita tai toteutunutta tilannetta. 

Muutokset tulevat koskemaan myös alueen kulkuväyliä Kuutostien parantamisen ja Kullasvaaran kehittämisen takia. Kulkuväylien uudet linjaukset tullaan suunnittelemaan osana laajempaa kokonaisuutta.