Antti Rinteellä on kanta itärataan, mutta hän ei paljasta sitä — Rinne kiirehtii Kouvola—Kotka-rataosuuden parantamista

Kouvolassa vieraillut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vastaili kieli keskellä suuta kysymyksiin. Puolueen hyvä menestyminen kannatusmittauksissa saattaa vaikuttaa varovaisuuteen.

Katja Juurikko

Hoitoalalla työskennellyt kouvolalainen Leena Inkinen puhui Antti Rinteen kanssa eläkkeistä. Hän ehdotti, että alle 1400 euron eläkkeiden pitäisi olla verottomia.
Hoitoalalla työskennellyt kouvolalainen Leena Inkinen puhui Antti Rinteen kanssa eläkkeistä. Hän ehdotti, että alle 1400 euron eläkkeiden pitäisi olla verottomia.

Gallupien ykköspuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on varovainen lausunnoissaan. Se näkyy erityisesti kannanotoissa, joilla voi olla vaikutusta äänestäjiin neljän viikon kuluttua järjestettävissä eduskuntavaaleissa.

Itäratahankkeen linjaus Helsingistä itään on asia, josta Rinne puhuu kieli keskellä suuta. Vastausta kysymykseen radan linjaamisvaihtoehdosta Kotkan tai Kouvolan kautta hän ei paljasta.

Vielä pari viikkoa sitten hallituksen malli oli paras ja ainoa. — Antti Rinne

— Minulla on oma kanta, mutta en kerro sitä vielä julkisuuteen.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) käynnistämä itäratahankkeen linjaus jakaa päättäjien mielipiteitä sekä Kymenlaaksossa että Uudellamaalla.

Hamina-Kotkan satamaan tutustunut Rinne nostaa olemassa olevan rataverkon kunnostustarpeen itäradan ohittavaksi investointikohteeksi.

— Kotkan ja Kouvolan välinen rataosuus on laitettava nopeasti kuntoon. Satamassa on paljon kasvumahdollisuuksia, joten on tärkeää saada kulkemaan pohjoisesta tavaraa sinne.

Maakuntavaihdoksen Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen suunnittelevan Iitin elämä kahden maakunnan välissä jatkuu. Iitin maakuntavaihdosasiasta puhuminen on Rinteen mukaan ”vielä liian kaukana minusta”.

— Se ratkaistaan ihmisten tahdon mukaisesti.

Perussuomalaisten ja SDP:n hallitusyhteistyö ei puheenjohtajan mukaan käy

Kokeneen poliitikon niukkojen kannanottojen syy kiistanalaisiin asioihin on ilmeinen. SDP on pinkaissut omille kannatusluvuilleen eri mittauksissa. Kaakon Viestinnän teettämään puoluekannatusmittauksen vastaajista 26,4 prosenttia kertoi antavansa äänensä SDP:lle.

Katja Juurikko

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on varovainen lausunnoissaan, jotka koskevat kiistanalaisia asioita.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on varovainen lausunnoissaan, jotka koskevat kiistanalaisia asioita.

Mittausmenestyksen realisoituessa huhtikuun 14. päivänä järjestettävissä vaaleissa Rinteelle langennee hallituksen muodostajan pesti.

— En ole nyt sellaisessa asemassa, että olisin valitsemassa ketään. Jos SDP on rakentamassa hallitusta, on sen ohjelma ensiarvoisen tärkeä. Sen on oltava meidän vaalikampanjamme näköinen.

Rinne torjuu ajatuksen demareiden ja perussuomalaisten yhteiselosta hallituksessa. Hänen mielestään rajojen sulkeminen, ihmis- ja muukalaisviha edustavat perussuomalaisten arvoja, jotka eivät istu hänen puolueeseensa.

— Kun olen kuunnellut vaalikeskusteluissa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puheita, minun on vaikea kuvitella meillä olevan sellaista arvopohjaa, joka mahdollistaisi menemisen samaan hallitukseen hänen kanssaan.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen kaatuneen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toimista Rinteellä riittää arvioita.

— Vielä pari viikkoa sitten hallituksen malli oli paras ja ainoa. Nyt Sipilän tehtyä kansalle oharit ottamalla hallitukselta pois poliittisen vastuun, on sekä keskustalta että kokoomukselta ilmestynyt omia sote-malleja.

Rinteen mielestä poliittisen hallituksen puute uhkaa Suomen EU-politiikkaa.

— Suomen pääministerin pitäisi pystyä kertomaan poliittinen kanta EU:ssa siihen, annetaanko Iso-Britannialle sen haluama lisäaika brexit-neuvotteluissa. Kuka sen esityksen nyt eduskunnalle tekee.

Rinteen oma kanta on se, että Britannialle pitää antaa lisäaikaa. Hänen mielestään neuvotteluajan venyttämistä pitäisi välttää, koska muuten epävarmuus jatkuu.

”Vielä en ole uskaltautunut tunnin mittaisille kävelylenkeille jään takia, mutta palaan niille”

Vaaliväittelyissä ahtaalle joutumista keskustan ja kokoomuksen puristuksessa Rinne ei ihmettele.

Katja Juurikko

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne ja alueen kansanedustajaehdokkaat kertoivat kantojaan Hansakeskuksessa lauantaina.
SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne ja alueen kansanedustajaehdokkaat kertoivat kantojaan Hansakeskuksessa lauantaina.

— Minusta tämä on gallupin johdossa olevan kimppuun käyminen on normaali ilmiö. En koe olevani koulukiusattu.

Seitsemän viikkoa takaperin Rinne oli pitkän tehohoitojakson jäljiltä niin huonossa kunnossa, että vain hänen ranteensa liikkuivat.

Raskaaseen vaalityöhön palaaminen lääkäreiden luvalla kertoo kunnon kohentuneen nopeasti. Lauantainen vaalikierros vei miestä Kouvolan kautta Lappeenrantaan, sieltä Espooseen ja illaksi takaisin kotiin.

— Teen joka päivä fysioterapeutin ohjelman mukaan töitä. Vielä en ole uskaltautunut tunnin mittaisille kävelylenkeille jään takia, mutta palaan niille.

Oikaisu 17.3. kello 18.57: Uutisessa luki aiemmin virheellisesti, että Iitti olisi jo vaihtanut maakuntaa Päijät-Hämeeseen. Näin ei ole, vaan Iitti suunnittelee sitä.

Uusimmat uutiset