Tirvalla ratsattiin raskasta liikennettä — poliisi kirjasi 14 rangaistusvaatimusta, neljä rikesakkoa ja neljä valvontailmoitusta

Kaakkois-Suomen poliisi

Raskasta liikennettä seurattiin muun muassa Tirvan levikkeellä Kuutostien varrella.

Kaakkois-Suomen poliisin liikennepoliisiyksikön johtajan komisario Jukka Tyllin mukaan raskaan liikenteen valvonta on tärkeää, jotta ajoneuvojen huonokuntoisuus ei aiheuta vaaraa liikenteessä.

— Tarkastettu kalusto on ollut pääsääntöisesti kunnossa, mutta noin yhdessä ajoneuvossa kymmenestä on ollut jotain huomautettavaa. Tämä suhde on ollut havaittavissa jo monen vuoden ajan.

Kaakkois-Suomen poliisin liikenneryhmä tarkasti yhdessä katsastusviranomaisten kanssa raskaan liikenteen kuljettajien ja ajoneuvojen kuntoa 4.—8. syyskuuta eri puolilla Kymenlaaksoa muun muassa Kuutostien varrella Tirvan levikkeellä.

Poliisi ja katsastusviranomaiset tarkistivat kuljettajien ajokuntoa, ajoneuvon kuntoa, kuorman sidontaa, vaarallisten aineiden kuljetusten asiakirjoja, kuljettajien ajo- ja lepoaikoja sekä ulkomaalaisten kuljettajien maassaolon edellytyksiä.

Ratsiassa mukana olleet katsastusmiehet tarkastivat ajoneuvojen kunnon lisäksi auton jarrujen toimintaa jarrudynamometrillä.

Ratsian aikana puhallutettiin 66 kuljettajaa ja tarkastettiin ajo- ja lepoajat, jotka olivat pääosin kunnossa.

— Kuljettajan ajokuntoa ja lepoaikoja pitää valvoa, etteivät kuljettajat nukahda liikenteessä, toteaa Tylli.

Tarkastuksien aikana kirjattiin 14 rangaistusvaatimusta, neljä rikesakkoa ja neljä valvontailmoitusta. Kirjallisia huomautuksia annettiin 12 kuljettajalle ja ylikuormamaksuja kirjattiin yksi. Ulkomaalaisten kuljettajien maassaolon edellytykset tarkistettiin 21 kuljettajalta.

Annetuista sakoista yli puolet liittyi erilaisiin jarruvikoihin ja kahdesta ajoneuvosta poistettiin myös kilvet katsastuksen laiminlyönnin tai ajoneuvon huonokuntoisuuden vuoksi. Valvontailmoituksista suurin osa liittyi valovikoihin.

Poliisi tarkasti ratsian aikana viisi vaarallisten aineiden kuljetusta. Näissä tarkastuksen kohteena olivat muun muassa aineiden kuljetuksiin liittyvät asiakirjat, kuljettajan ADR-ajolupa, kuljettajan suojavälineet, ainekohtainen turvakortti ja kuljetukseen liittyvät merkinnät ja varusteet.

Raskaan liikenteen valvontajaksoja tehdään kuusi kertaa vuodessa eri puolilla Kaakkois-Suomea.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.