Arki-iltojen ja viikonloppujen hammaslääkäripäivystys siirtyy Koksiin – Yöllä kiireellinen apu löytyy Töölöstä

Uusi virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalan kesäkuussa avatussa uudessa osassa.

Katja Juurikko

Uusi virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalan kesäkuussa avatussa uudessa osassa. Arkistokuva.
Uusi virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalan kesäkuussa avatussa uudessa osassa. Arkistokuva.

Kaikille kymenlaaksolaisille tarkoitettu virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys siirtyy takaisin Kymenlaakson keskussairaalaan. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä hammaslääkärin apua tarvitseviin tilanteisiin.

Uusi virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalan kesäkuussa avatussa uudessa osassa, johon on nyt keskitetty päivystystoiminta. Siellä toimivat päivystys, infektiopäivystys, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä maanantaista alkaen myös virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys.

Hammaslääkäripäivystys auttaa iltaisin ja viikonloppuina

Keskussairaalassa hammaslääkäripäivystys toimii maanantaista perjantaihin kello 16–21 sekä lauantaina, sunnuntaina ja arkipyhinä kello 10–20.

Hammaslääkäripäivystys toimii ajanvarauksella, joten ensin tulee aina soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117. Soittoajat ovat arkisin kello 15–21 sekä arkipyhinä ja viikonloppuisin kello 8–21.

Virka-aikana palvelee asiakkaan oman alueen hammashoitola ja yöpäivystys toimii Töölön sairaalan tapaturma-asemalla, jossa hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita ja ennen sinne hakeutumista on soitettava numeroon 040 621 5699.

Hammaslääkäripäivystys

Kiirehoidon kriteerit

Nielemisvaikeus

Turvotus

Suun avausrajoitus, suu ei mene kiinni

Kuume edellisten yhteydessä

Hammastapaturma

Haavauma suussa

Verenvuoto esimerkiksi poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä

Kova kipu, johon särkylääke ei auta

Särky kestää pitkään, vaikka hammasta ei ärsytetä esimerkiksi kylmällä tai kuumalla. Särky estää nukkumisen.