Maaseudun Tulevaisuus: Kouvolalaista lakritsitehtailijaa Timo Nisulaa sapettaa lakupiippujen kohtelu laissa — Langetti ministerille ulkonaliikkumiskiellon

— Jos nämä kielletään, alamme kutsua näitä saksofoneiksi tai merihevosiksi. Sitten on sosiaali- ja terveysministeriö taas tyytyväinen, Nisula uhoaa lehden jutussa.

Lumikki Haaja

Lakutehtailija Timo Nisula sanoi suorat sanat Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.
Lakutehtailija Timo Nisula sanoi suorat sanat Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Kouvolalainen lakritsitehtailija Timo Nisula langetti Maaseudun Tulevaisuuden artikkelin mukaan ulkonaliikkumiskiellon ministerille. Häntä sapettaa lakupiippujen kohtelu laissa.

— Sen ymmärrän, että tupakan näköisiä lakuja ei haluta myydä. Mutta ei kukaan ihminen edes ministeriössä usko, että nämä lisäävät nuorten piipunpolttoa. Muutama sotaveteraani vetää piippua, sillä selvä. Jos nämä kielletään, alamme kutsua näitä saksofoneiksi tai merihevosiksi. Sitten on sosiaali- ja terveysministeriö taas tyytyväinen, Nisula uhoaa lehden jutussa.

Katja Juurikko

Kouvolassa tehdään lakupiippuja. Jutun mukaan niitä aletaan kutsua saksofoneiksi tai merihevosiksi, joka laki kieltää ne.
Kouvolassa tehdään lakupiippuja. Jutun mukaan niitä aletaan kutsua saksofoneiksi tai merihevosiksi, joka laki kieltää ne.

Lakupiippu on tupakkalain mukaan tupakkaa jäljittelevä tuote, josta kaupat eivät saa maksaa bonusta. Piippuja ei voi ostaa automaattikassoilta, koska ostajalta pitää pyytää paperit, Nisula sanoo.

Lehden jutussa Valviran lakimies Isabella Lencioni korjaa väittämää. Laki ei kiellä lakritsipiippujen myymistä itsepalvelukassoilta, mutta kassajärjestelmän pitää osata erotella ostoksista lakupiipun, josta ei saa bonusta.

Kirjeen mukana laatikollinen lakupiippuja

— Minusta tämä ei ole lakupiippukeskustelu vaan yhteiskunnallinen keskustelu. Mitä aikuiset ihmiset tekevät oikeasti? Sosiaali- ja terveysministeriössä on tällä tavalla häiriintyneitä kukkahattusetiä ja -tätejä, jotka istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun, Nisula päivittelee.

— Lähetin Juha Rehulalle Kekkos-tyyppisen myllykirjeen, jossa annoin hänelle ulkonaliikkumiskiellon meidän valtion mailla. Se ei tykännyt.

Kirjeen mukana meni laatikollinen lakupiippuja. Rehula oli aiemmin sosiaali- ja terveysministeri, ja "valtion mailla" Nisula viittaa Lakritsivaltakuntaansa.

Artikkelin mukaan Nisulasta olisi kiva, jos edes joskus joku virkamies tunnustaisi olevansa typerien lakien takana.