Palomäen hyppyrimäen uudet kuntoportaat ovat entisiä leveämmät ja pian niihin saadaan valot — Lue tästä myös kesäisen Rappuralli-sarjan kaikki osat

Uudet portaat ovat entisiä leveämmät ja niissä on enemmän askelmia.

Jussi Lopperi

Juha Hanén (vasemmalla) ja Timo Kattelus siivosivat Palomäen uusia kuntoportaita perjantaina.
Juha Hanén (vasemmalla) ja Timo Kattelus siivosivat Palomäen uusia kuntoportaita perjantaina.

Palomäen hyppyrimäelle rakennetut uudet kuntoportaat ovat nyt käyttökunnossa. Entisiin portaisiin verrattuna uudet ovat leveämmät ja niissä on noin 30 askelmaa enemmän.

Portaissa on kaiteet molemmin puolin, ja lisäksi rakenteilla on yksi levähdystaso. Vanhat kapeat ja osittain huonokuntoiset portaat on purettu.

— Uusien portaiden askelmat ovat tasaisemmat kuin entisten, ja nyt portaissa pystyy kunnolla liikkumaan ylös ja alas niin, ettei tarvitse väistellä muita. Myös valaistus on merkittävä uudistus, Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Valaistus tosin ei vielä paikallaan, sillä tilatut lamput eivät ole saapuneet. Valojen asentaminen alkanee ensi viikolla. Siihen asti hämärässä kuntoilevien on syytä olla varovaisia.

Valot tullaan yhdistämään kuntoradan valaistukseen, jolloin ne palavat iltaisin kello 22:een asti.

Uusien portaiden rakentaminen alkoi koepaalutuksilla ja valmistelutöillä heinäkuussa. Portaiden hinnaksi tuli noin 90 000 euroa.

Kaupungilla ei ole tutkittua tietoa porrasjuoksijoiden määrästä, mutta Mäkipaakkanen sanoo nähneensä portaissa ”selkeää pöhinää” ajaessaan ohi.

— Portaisiin tullaan asentamaan laskuri, jotta saamme tietoa niiden käytöstä. Se ei tosin laske yksittäisiä kävijöitä, vaan nousujen määrää.

Kouvolassa on kunnolliset ulkojuoksuportaat myös Valkealan urheilukeskuksessa, jonne ne rakennettiin talkoilla vuonna 2014. Myös Kuusankosken Kalliosuojassa on portaat porrastreeniä varten.

Portaiden virallisia avajaisia vietetään 22.10. kello 17 alkaen.

Jussi Lopperi

Uusissa portaissa on noin 30 askelmaa enemmän kuin entisissä.
Uusissa portaissa on noin 30 askelmaa enemmän kuin entisissä.

Kouvolan Sanomat julkaisi kesällä Rappuralli-sarjaa, jossa kouvolalaiset liikkujat juoksivat leikkimielisesti kilpaa Palomäen vanhoissa portaissa. Voit lukea sarjan kaikki osat tästä:

Heidi Haapiainen ja Johanna Immonen

Teemu Mäkipaakkanen

Heini Ahtiainen

Sinikka Rouvari

Jarno Parkkinen

Jari Nurmi

Saila Laaksonen

Samuel Buček

Veera Nikkilä