Kouvolan ohjauskeskuksen sulkeminen vie 60 työpaikkaa — liikenteenohjaus keskitetään Lahteen vuonna 2019

Katja Juurikko

Vuoroesimies Aleksi Koukka työskenteli keskiviikkona Finrailin  Kouvolan liikenteenohjauskeskuksessa. Koukan työpaikka on ollut Kouvolassa yhdeksän vuotta.
Vuoroesimies Aleksi Koukka työskenteli keskiviikkona Finrailin Kouvolan liikenteenohjauskeskuksessa. Koukan työpaikka on ollut Kouvolassa yhdeksän vuotta.

Rautatieliikenteen ohjaaminen Kouvolassa loppuu kokonaan. Rautatiekaupunki menettää liikenteenohjauksen ja samalla noin 60 työpaikkaa parin vuoden kuluttua.

— Kauko-ohjausjärjestelmä uusitaan ja samassa yhteydessä tehdään kokonaisuudistus liikenteenohjauksen aluejaosta, johtaja Virpi Anttila Liikennevirastosta vahvistaa.

Rautatieliikenteen ohjaustyö keskitetään kolmelle paikkakunnalle. Ne ovat Tampere, Lahti ja Oulu.

Uuden keskuksen sijoittuminen Kouvolaan kaatui tilojen riittämättömyyteen ja kiinteistön ikään.

— Turvallisuuskriittisellä toimialalla on myös riski rakentaa olemassa oleviin tiloihin uusia toimintoja, Anttila perustelee.

Lahteen rakennettavan ohjauspalvelukeskuksen rakentamiseen on varattu Anttilan mukaan 8 — 10 miljoonaa euroa.

— Kilpailutus asiasta on meneillään. Sen käyttöönotto tapahtuisi vaiheittain vuoden 2019 kuluessa.

Kouvolan ohella liikenteen ohjauspalvelukeskukset ajetaan alas Helsingissä, Seinäjoella, Joensuussa ja Pieksämäellä. Liikenne- ja tietoyksikköä johtava Virpi Anttila sanoo Lahden valikoituneen Kaakkois-Suomen kauko-ohjauksen sijoituspaikaksi monesta syystä.

— Siihen vaikuttivat työvoiman saatavuus ja tulevien työtilojen toiminnallisuus. Myös Helsingin toimintojen siirtyminen Lahteen vaikutti valintaan.

Finrailin Kouvolan ja Helsingin henkilökunnalle järjestetään infotilaisuudet toimintojen siirtymisestä Lahteen ensi viikolla.

Kyösti Suolanen

Kyösti Suolanen

Luetuimmat