Tulipalo tuhosi Ekomaan sisätilat ja tavarat — Kierrätystavaran vastaanotto jatkuu väistötiloissa, Parik-säätiö etsii myymälälle uusia tiloja

Tulipalossa kärsinyt rakennus on toistaiseksi käyttökiellossa. Työtoiminnassa oleville on löytynyt uudet tehtävät.

Lukas Pearsall

Parik-säätiön Ekomaa-kierrätyspiste sijaitsee Kuusaantien varrella Kouvolassa.
Parik-säätiön Ekomaa-kierrätyspiste sijaitsee Kuusaantien varrella Kouvolassa.

Parik-säätiön kierrätystoimintaan keskittynyt Ekomaa hakee korvaavia tiloja tulipalovahinkojen vuoksi, Parik-säätiö kertoi torstai-iltana tiedotteessaan.

Keskiviikkona aamuyöllä sähkölaitteesta syttynyt palo aiheutti mittavat savu- ja nokivahingot, joiden vuoksi koko rakennus jouduttiin laittamaan käyttökieltoon.

Sisällä olleet tavarat ovat kärsineet Parik-säätiön mukaan niin paljon, että ne ovat hädintuskin käyttökelpoisia. Rakennus tarvitsee mittavan siivouksen ja vähintään kaikkien pintamateriaalien uusinnan.

Tiloissa toimi kierrätysmyymälä, varasto ja kierrätykseen tulevien tavaroiden vastaanotto.

Kierrätystavaraa otetaan edelleen vastaan normaalisti, mutta myymälä on toistaiseksi suljettu. Uusi vastaanottopiste on avattu alueella olevaan toiseen rakennukseen.

— Kotitalouksille on tärkeää, että he voivat tuoda tavaraa kierrätykseen säännöllisesti, Parikin toimitusjohtaja Pasi Hedman sanoo.

Hän arvelee, että palovahinkoja kärsinyt päärakennus on joitakin kuukausia käyttäkelvoton.

Myymälätoimintaa varten Parik etsii muutamien satojen neliöiden tilaa.

Ekomaassa on normaalisti 10—20 työtoiminnassa mukana olevaa henkilöä, joille kaikille on löytynyt paikka muista Parikin yksiköistä, ja valmennus jatkuu normaalisti.

Palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille. Vahinkojen tarkempi selvittely on parhaillaan käynnissä.