Kouvolan seurakuntayhtymä aikoo nostaa hautausmaksuja

Seurakuntayhtymän metsäsuunnitelman mukaan yhtymän omistamilta aloilta hakataan metsää miljoonan euron edestä vuoteen 2028 mennessä.

Katja Juurikko

Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle hautapaikkamaksujen ja hautausmaksujen nostoa. Arkistokuva on Kuusankosken hautausmaalta vuodelta 2013.
Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle hautapaikkamaksujen ja hautausmaksujen nostoa. Arkistokuva on Kuusankosken hautausmaalta vuodelta 2013.

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan korotuksista hautapaikka- ja hautausmaksujen korotuksesta sekä metsäsuunnitelmasta tuleville vuosille.

Tänä vuonna esimerkiksi nurmialueella sijaitseva yksi arkkuhautasija on maksanut oman kunnan jäseneltä 350 euroa ja muun kunnan jäseneltä 560 euroa.

Ensi vuonna summat olisivat esityksen mukaan 360 euroa kuntalaiselta ja 575 euroa ulkopaikkakuntalaiselta.

Hiekka-alueella haudan lepoon kouvolalalainen on päässyt 200 eurolla, muunkuntalainen 320 eurolla. Ensi vuonna summat olisivat 205 euroa ja 330 euroa.

Uurnahautaan läheisen tuhkat on voinut panna 170 eurolla, ulkopaikkakuntaisilta veloitus on ollut 270 euroa. Esityksen mukaan ensi vuonna uurnapaikan hinnat olisivat 175 euroa ja 280 euroa.

Samassa yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa päätettiin myös Kouvolan seurakuntayhtymän metsäsuunnitelman hyväksymisestä vuosille 2019—2028.

Sen mukaan seurakuntayhtymän omistamalta reilun 800 hehtaarin metsäalueelta tullaan hakkaamaan puustoa kaikkiaan 27 433 kuutiometriä yhteensä 274 hehtaarilla.

Sen perusteella laskettu kantorahatuloarvio on noin 1,02 miljoonaa euroa. Yhteisen kirkkoneuvoston päättämät esitykset tulevat vielä kirkkovaltuuston käsiteltäviksi 12. joulukuuta, Kouvolan seurakuntayhtymän hallintojohtaja Matti Ilmivalta kertoo

Luetuimmat

Uusimmat uutiset