UPM:n työntekijöille mittavat tulospalkkiot kesken riitaisten työehtoneuvottelujen

Summa on noin 2800 euroa henkilöä kohti. Tulospalkkiot ovat yhtiöille vapaaehtoisia.

Lukas Pearsall

UPM:n työntekijät saavat keskimäärin 2800 euron tulospalkkion.
UPM:n työntekijät saavat keskimäärin 2800 euron tulospalkkion.

Metsäjätti UPM kertoi tiistaina, että sen paperi- ja sellutehtaiden työntekijät saavat tänä vuonna ansioihinsa 5,3 prosentin lisän tulospalkkiona. Summa on noin 2800 euroa henkilöä kohti.

Yhtiö julkaisi tiedon kesken riitaisten työehtoneuvottelujen. Yleisesti on arveltu, että eri alojen yleiskorotukset jäävät 1—2 prosentin välimaastoon. Paperiliitto ja UPM:ää edustava metsäteollisuus eivät ole neuvotelleet pitkään aikaan.

— Hyvästä tuloksesta maksettavat tulospalkkiot ovat UPM:ssä käytössä kaikissa ammattiryhmissä ja läpi koko organisaation. Lisäksi ansioihin vaikuttavat paikalliset palkkausjärjestelmät, joissa huomioidaan muun muassa ammatillisen osaamisen kehittyminen, sanoo UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti tiedotteessa.

— Sen vuoksi keskustelu yksinomaan työehtosopimuksen mukaisesta korotusprosentista ei anna täyttä kuvaa ansioiden kehittymisestä. Tämä on syytä ottaa huomioon myös julkisessa keskustelussa.

Tulospalkkioista ei sovita työehtosopimuksissa, vaan ne ovat yhtiöille vapaaehtoisia. UPM:ssä kaikki työntekijät ovat kuuluneet tulospalkkioiden piiriin yli kymmenen vuoden ajan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.