Nyt tuli menestystä kouvolalaiskaksikolle — Xamk niittää jälleen mainetta julistekilpailuissa

Kouvolan kampuksella opiskelevat Henna Peltoniemi ja Julia Suvisalmi ovat ainoat kisassa menestyneet suomalaiset.

Henna Peltoniemen työ (vasemmalla) tavoittelee letkeää tunnelmaa. Julia Suvisalmi puolestaan halusi julisteeseensa jamaikalaista luontoa.

Kouvolassa opiskelevat Henna Peltoniemi ja Julia Suvisalmi ovat sijoittuneet sadan parhaan joukkoon kansainvälisessä Reggae Poster Contest -kilpailussa. He ovat ainoat suomalaiset kilpailussa sijoittuneet.

— Aika uskomatonta, Peltoniemi sanoo.

Kilpailuun osallistui 1 060 julistetta, 582 suunnittelijaa ja 68 maata. Vuosittainen kilpailu on järjestetty vuodesta 2012.

Peltoniemi ja Suvisalmi ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin graafin muotoilun toisen vuoden opiskelijoita.

Xamk on niittänyt mainetta julistekilpailuissa aiemminkin. Ninja Renvall menestyi viime vuonna kansainvälisessä Regee-julistekilpailussa. Skopjen kansainvälisessä julistekilpailussa Xamkin opiskelijat puolestaan ovat pokanneet finaalipaikkoja kolmena vuotena peräkkäin.

Peltoniemi ja Suvisalmi saavat kunniakirjat ja työt lähtevät osana näyttelyä kiertämään maailmaa. Julisteet ovat esillä kilpailun sivustolla edustamassa Suomea.

Julisteet olivat osa Xamkin lehtorin Tarja Brolan kuvitusopintojaksoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat