KooKoon pistepörssin kärkikymmeniköstä on vaihtanut ensi kaudeksi maisemaa jo kuusi pelaajaa — ”Joukkueessa on hyvä runko kokemusta ja eteenpäin meneviä nuoria pelaajia”

Jussi Lopperi

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen hakee ensi kauden miehistöön vielä neljää pelaajaa.

KooKoon pistepörssin kärkikymmeniköstä on vaihtanut ensi kaudeksi maisemaa jo kuusi pelaajaa.

Keskiviikkona Helsingin IFK tiedotti yksivuotisesta sopimuksesta Juha-Pekka Haatajan kanssa. Uralleen uuden nosteen KooKoossa löytänyt Haataja pelasi kouvolalaisseurassa jääkiekon Liigaa kahden kauden aikana 109 ottelua tehoilla 34+40=74.

Muita KooKoon entisiä kärkipelaajia HIFK:ssa ovat Jarkko Malinen ja Ryan O´Connor. Kai Kantola löysi uudeksi osoitteekseen Kuopion KalPan. Josh Green teki odotetun lopettamispäätöksen. KooKoossa Leijoniin molemmilla kausilla nousseen, parhaillaan MM-kisoissa puolustavan Mikko Lehtosen ensi kauden työnantajasta ei ole vielä selvyyttä.

Top-10:n jatkajia KooKoossa ovat Anrei Hakulinen, Eero Savilahti ja Robin Jacobsson. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Haatajan jälkeen toiseksi sijoittuneen Terry Broadhurstin jatko Kouvolassa on KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan mahdollinen.

— Asia on harkinnassa puolin ja toisin.

Kultasen mukaan KooKoo etsii edelleen neljää pelaajaa: kahta keskushyökkääjää, yhtä laituria ja yhtä puolustajaa. Näillä täydennyksillä sopimuspelaajien kokonaismäärä kasvaisi 28:een: kaksi maalivahtia, 10 puolustajaa ja 16 hyökkääjää.

— Neljän haussa olevan pelaajan määrästä ulkomaalaisten osuus on — sanoisinko — huomattava, Kultanen muotoilee.

Pelaajiin käytössä samat 1,6 miljoonaa euroa

Menneellä kaudella KooKoon 1,6 miljoonan euron pelaajabudjetti meni jonkin verran pitkäksi poikkeuksellisen suuren loukkaantumissuman takia. Nyt seuralla on käytössä pelaajiin taas samat 1,6 miljoonaa etenkin sen ansiosta, että KooKoo sai rahaa helmikuun siirtorajalla Malisen, O’Connorin, Kantolan ja Lehtosen myynneistä.

— Tiedossa on ollut, että nyt on uuden rakentamisen alku. Joukkueessa on hyvä runko kokemusta ja eteenpäin meneviä nuoria pelaajia. Kasaaminen on sujunut suunnitelmien mukaan, Kultanen toteaa.

Kultanen myöntää, että KooKoolla on haasteita löytää paikkaajat lähteneille eturivin pelaajille. Joka vuosi uusia ei välttämättä edes löydy tilalle.

— Tämä on pienen seuran arkea. Realiteetit pitää ymmärtää. Liigassa 15 seuraa hakee kärkipelaajia itselleen, ja me olemme yksi niistä pienimmillä budjeteilla operoivista.

”En ole huolissani loukkaantuneista pelaajista”

KooKoon jatkavista pelaajista Juha Järvenpäällä, Mikko Jokelalla, Veeti Vainiolla ja Toni Hyvärisellä viime kausi meni mönkään loukkaantumisten takia. Samaan sarjaan kuuluu tuorein sopimuspelaaja, KHL-joukkue Kunlun Red Starista tuleva Eetu Pöysti. Lisäksi suurin odotuksin kolmevuotisella sopimuksella kasvattajaseuraansa palannut Jarkko Immonen oli pelillisesti puuduksissa eikä päässyt omalle tasolleen.

— En ole huolissani loukkaantuneista pelaajista, koska he tulevat terveinä takaisin. Vainiota lukuun ottamatta kaikki muut ovat jo täydessä treenikunnossa, Kultanen kertoo.

KooKoo on lopettelemassa kaksiviikkoista tiukkaa jääharjoittelujaksoa, jota seuraa neljän viikon oheisharjoittelu ennen lakisääteistä kesälomaa. Uusi joukkue aloittaa kokonaisuudessaan jääharjoittelun taas 31. heinäkuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.