Kouvolan koulukuljetuksiin menee vuosittain noin 5 miljoonaa euroa — Kyyditettäviä on tällä hetkellä vajaat 1 600 oppilasta

Kaupunginhallitus hyväksyi koulutaksikuljetusten hankinnan 27 kohteeseen. Tarjouksia tuli yhteensä 32.

Jussi lopperi

Kouvolassa on tällä hetkellä hieman alle 1600 oppilasta, jotka kuljetetaan kouluun busseilla tai takseilla. Jotkut joutuvat käyttämään matkatessa sekä bussia että taksia. Arkistokuva on viime vuoden lokakuulta.
Kouvolassa on tällä hetkellä hieman alle 1600 oppilasta, jotka kuljetetaan kouluun busseilla tai takseilla. Jotkut joutuvat käyttämään matkatessa sekä bussia että taksia. Arkistokuva on viime vuoden lokakuulta.

Kouvolan kaupunki maksaa perusopetuksen koulukuljetuksista tällä hetkellä noin 5 miljoonaa euron luokkaa vuosittain.

Joukkoliikennelogistikko Antti Pakkanen kertoo, että Kouvolassa koulukuljetuksessa on kaikkiaan 1 592 oppilasta. Mukana luvussa ovat myös esiopetuksessa, valmistavassa opetuksessa ja kymppiluokalla olevat.

— Osa käyttää pelkästään linja-autoa ja osa pelkästään taksia. Osalla on taas sekä että.

Linja-autolla koulumatkat taittaa 677 oppilasta, taksilla 603 ja sekä linja-autolla että taksilla 312 oppilasta.

Lähes kaikille optiovuosi

Kouvolan kaupunginhallitus käsitteli tiistaina sekä koulukuljetussopimusten optiovuosia että koulutaksikuljetusten hankintaa.

Taksikuljetusten sopimuskohteet kilpailutetaan yleensä kahdessa erässä.

Kesäkuun 5. päivään asti voimassa oleviin koulukuljetustaksien sopimuksissa on mahdollisuus 1—2 vuoden optioon. Optiot voidaan käyttää vuosi kerrallaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi optiopäätöksessään 31 kohdetta, joissa yrittäjät ilmoittivat olevansa halukkaita käyttämään ensimmäisen optiovuoden. Yhden Tirvan ja Kaipiaisten koulualuetta koskevan kohteen osalta optiota ei käytetä, vaan alueen kuljetuksen hankitaan erikseen.

Hallitus teki optiopäätöksen ehdollisena yhden kohteen osalta. Liikennöitsijältä vaaditaan tilaajavastuulain mukaiset dokumentit.

27 kohteeseen 32 tarjousta

Kaupunginhallitus hyväksyi koulutaksikuljetusten hankinnan 27 kohteeseen. Tarjouksia saatiin yhteensä 32.

Kouvolan hallintojohtaja Katja Tommiska kertoo, että hankintapäätös on julkinen vasta sen jälkeen, kun kaupunginhallituksen pöytäkirja on tarkastettu.

Kilpailutuksen valintaperusteena oli 90-prosenttisesti kilometrihinta ja 10-prosenttisesti kaluston Euro-luokka, jossa kiinnitetään huomio ajoneuvon ikään ja päästöihin.

Hankinta on arvioitu noin 3 miljoonaksi euroksi.