Kymen Seudun Osuuskaupan yt-neuvottelut päättyivät – 250 henkilöä on ilmoittanut haluavansa tilapäistöihin marketteihin

Lomautusuhan alla on 580 henkilöä.

Katja Juurikko

ABC-asemien kaupat ovat auki, mutta ravintoloista saa vain noutoruokaa. Arkistokuva.
ABC-asemien kaupat ovat auki, mutta ravintoloista saa vain noutoruokaa. Arkistokuva.

Kymen Seudun Osuuskauppa on saanut päätökseen nopeassa aikataulussa käydyt yt-neuvottelut, jotka aloitettiin koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

Lomautusuhan alla on yhteensä 580 henkilöä. He työskentelevät majoitus- ja ravitsemiskaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, erikoistavarakaupan sekä autokaupan aloilla. Lomautuksen kesto on enintään 90 päivää.

Yt-neuvottelujen yhteydessä kartoitettiin lomautusuhan alla olevien halukkuutta väliaikaisiin tehtäviin marketkaupassa, esimerkiksi kassoilla tai neuvonnassa. Noin 250 henkilöä on ilmoittanut halukkuutensa, ja joitakin on jo koulutettu uusiin tehtäviin.

KSO:n toimitusjohtajan Harri Miettisen mukaan ensimmäisessä vaiheessa lomautettaviksi on joutumassa noin 50 henkilöä, pääasiassa ravintola-alalta.

Osuuskauppa ilmoitti viime viikolla ravintoloidensa sulkemisesta. Hesburgerit, ABC-asemien ravintolat ja Kotkan Venn-ravintola ovat vielä avoinna, mutta niistä saa vain noutoruokaa.

Mahdolliset lisälomautukset toteutuvat sen mukaan, miten toimipaikat ovat jatkossa auki.

– Seuraamme, miten asiakkaat ovat halukkaita käymään niissä. Marketkaupan yksiköt pyörivät toistaiseksi normaalisti. Ihmiset tarvitsevat kuitenkin ruokaa, Miettinen sanoo.

Uusimmat uutiset