Asuntomessuilla avajaisviikonloppuna yli 9 500 kävijää — Messukävijät ovat löytäneet myös etäkohteet

Asuntomessut kolminkertaistivat Kuusankosken Taideruukin kävijämäärän viikonloppuna.

Noora Vilamaa

Asuntomessujen avajaisia vietettiin perjantaina.
Asuntomessujen avajaisia vietettiin perjantaina.

Asuntomessujen avajaisviikonloppu sujui odotusten mukaisesti. Asuntomessujen projektijohtaja Sanna Kauppi on tyytyväinen messualueeseen ja avajaisviikonlopun noin 9 500 kävijään. Kaupin mukaan asuntomessuilla pääasiassa kaikki on sujunut hyvin, mutta pieniä järjestelyjä tehdään alkuviikosta sujuvuuden takaamiseksi.

— Esimerkiksi joitakin vessojen varaosia olemme joutuneet odottamaan tälle viikolle. Penkkejä ja roskiksia siirrellään sitä mukaa, kun huomataan, mitä tarvitaan.

Jotkut messukohteet ovat toisia ruuhkaisempia. Etenkin kaksikerroksiset talot, joissa vieraat kulkevat edestakaisin rappusissa ruuhkautuvat herkästi.

— Yhden kohteen osalta pyrimme tekemään parannuksia tältä osin.

Kouvolan keskustaan asuntomessujen avajaisviikonloppu toi hieman lisää kävijöitä. Ville Jakonen Manskilla sijaitsevasta Ramin konditoriasta kertoo, että kahvilassa vielä seurataan ensimmäisen viikon ajan, miten kävijämäärät kehittyvät asuntomessujen aikana.

— Olemme viikonloppuisin kolmeen saakka auki. Ihmiset ovat siihen aikaan vielä messualueella. Mietimme vielä, että pidennämmekö aukioloaikoja, Jakonen kertoo.

Etäkohteissa kävijäpiikki viikonloppuna

Asuntomessujen etäkohteessa Verlan tehdasmuseossa viikonloppu oli vilkas.

— Meille tuli viikonloppuna paljon ihmisiä, jotka olivat asuntomessuilla ollessaan kiinnostuneet Verlasta. Etenkin iltapäivisin messuvieraat löysivät tiensä Verlaan. Laura Häkkinen kertoo.

Osalle messuvieraista tuli Häkkisen mukaan kuitenkin yllätyksenä, että vaikka Verlan historiallista tehdasmiljöötä pääsee tarkastelemaan ilmaiseksi, niin kierros tehtaan sisällä on maksullinen. Kierroksiin sisältyy aina opastus.

Vanhempien ikäpolvien lisäksi Verlaan on löytänyt Häkkisen mukaan tiensä uusi kävijäryhmä: nuoret lapsiperheet.

— Perheitä tulee, kun sana on kiertänyt, että lapset tykkäävät olla kierroksella. On kiinnostavaa, että vaikka kierros keskittyy teolliseen historiaan, niin lapsetkin ovat saaneet Verlan tarinasta kiinni.

Ankkapurhan kulttuuripuistossa Anjalassa riitti kävijöitä viikonloppuna. Noora Mäkiranta Ankkapurhan kulttuurisäätiöstä kertoo, että viikonloppuna Anjalan liiton järjestämä polkujuoksutapahtuma toi väkeä myös kulttuuripuistoon.

— Viikonloppuna infossa kävi väkeä ympäri Suomea kyselemässä neuvoja.

Kulttuuripuistoon on avattu asuntomessujen ajaksi Tammela-rakennukseen infopiste, josta saa tietoa asuntomessuista ja etäkohteista, mutta myös muistakin Kouvolan tapahtumista.

Taideruukissa kolminkertainen väkimäärä

Myös Kuusankosken Taideruukissa asuntomessut näkyivät kävijämäärissä. Kuusankosken Taideruukki ry:n puheenjohtaja Sini Inkeroinen arvioi, että päivittäiset kävijämäärät kolminkertaistuivat viikonloppuna.

— Messukävijät ovat ottaneet Taideruukin positiivisesti vastaan. Erityisesti he ovat pitäneet siitä, kuinka uniikki paikka tämä on koko Suomen mittakaavassa.

Inkeroinen kertoo, että monet asuntomessuharrastajat ovat jutelleet yöpyvänsä Kouvolassa ja kiertävänsä myös kaikki etäkohteet läpi.

Asuntomessujen etäkohteet ovat auki asuntomessujen ajan kello 10—18.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset