Mitä kuuluu nyt?: Kipu kalvaa kouvolalaista Sari Holantia entistä enemmän — silti elämässä lisääntyvät myös ilo ja valo

”Pahimmillaan tuntuu siltä kuin jalkaa ja kättä revittäisiin irti 24/7.” Näin Sari Holanti kuvaili oloaan Kouvolan Sanomille keväällä 2015. Kolme vuotta myöhemmin CRPS-oireyhtymän kivut ovat lisääntyneet ja levinneet käsiin. Valoisa nainen ei ole lannistunut sohvan nurkkaan. Aina löytyy keino, joka kantaa eteenpäin sen seuraavan askeleen.

Henna Mäkelin

Sari Holannin kipuja lievittää kainalossa köllöttelevä, kehräävä kissa.
Sari Holannin kipuja lievittää kainalossa köllöttelevä, kehräävä kissa.

Siitä on nyt 11 vuotta, kun kaatuminen Mielakan laskettelurinteessä muutti Sari Holannin elämän. Holanti kertoi Kouvolan Sanomissa kolme vuotta sitten, miten hän liukui salakavalaan kipujen kierteeseen. Epäonnistuneessa polvileikkauksessa syntynyt hermovaurio ja sen viivästynyt hoito toivat elämään pirullisen kirjainyhdistelmän CRPS.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet