Inkeroisten suurpäiväkotisuunnitelmille vahvistus – Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi palveluverkkoselvityksen yksimielisesti

Mari Koukkula

Kouvola muokkaa päiväkotiverkostoaan. Kuvituskuva.
Kouvola muokkaa päiväkotiverkostoaan. Kuvituskuva.

Inkeroisiin tekeillä olevan suurpäiväkodin suunnittelu etenee. Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvityksen. Inkeroisten päiväkotihanke oli selvityksessä mukana.

Suunnitelma on, että uusi päiväkoti korvaa nykyisen Inkeroisten päiväkodin ja Nummiröllien ryhmän entisen hammashoitolan tilassa sekä Anjalan päiväkodin. Uuteen päiväkotiin on tulissa 189 hoitopaikkaa ja sen on määrä olla käytössä vuonna 2025.

Päiväkodin on määrä tulla uuden Inkeroisten yhtenäiskoulun yhteyteen.

Palveluverkkoselvitys ohjaa myös kolmen muun suurpäiväkodin rakentamiseen Kuusankoskelle, Kouvolan keskustaan ja Valkealaan.

Palveluverkkosuunnitelmassa on otettu huomioon muun muassa nykyisten kiinteistöjen kunto, syntyvyyden kehitys alueittain, perhepäivähoitopaikkojen väheneminen, perusopetusverkko sekä vuorohoidon tarve.

Kuusankoskelle ensi vuonna valmistuvaan Naukion suurpäiväkotiin yhdistetään Maunukselan ja Koulurinteen päiväkotien ryhmät. Uusi päiväkoti rakennetaan Kuusankosken ammattikoulun entiselle tontille.

Valkealassa aiotaan lakkauttaa monitoimitalon valmistumisen jälkeen Kirkonseudun päiväkoti. Lisäksi Marja-ahon vuoropäiväkoti aiotaan muuttaa niin sanotuksi päivätaloksi vuonna 2024. Vuorohoito keskitetään uuteen suurpäiväkotiin.

Kouvolan keskustan uuden suurpäiväkodin rakentamisen aikataulu ja paikka ovat vielä auki. Palveluverkkosuunnitelmassa siihen liittyisivät Nurmilinnun ja Käpylän päiväkodit. Lisäksi vuorohoito siirtyisi Jaakonpuistosta uuteen päiväkotiin.

Naukion ja Kouvolan keskustan päiväkotien kustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa per päiväkoti. Valkealan päiväkoti on mukana monitoimitalon 28,7 miljoonan budjetissa. Inkeroisten päiväkoti on samoin mukana yhtenäiskoulun 25 miljoonan euron kustannusarviossa.