Kymijoki Beer Festival oli yleisömenestys — Kaikki oluet myytiin loppuun, harmillisista maksuhäiriöistä huolimatta

Kuudes Kymijoki Beer Festival oli yleisömenestys. Aurinkoinen päivä synnytti lauantaina jonoja ja maksujärjestelmän kaatuminen aiheutti harmia. Festivaalia parannetaan seuraavaksi vuodeksi.

Moises Garibay

Sää suosi oluttapahtumaa.

Kuudetta kertaa järjestetty Kymijoki Beer Festival juhlittiin hyvässä säässä perjantaina ja lauantaina Korian Kallioniemessä. Tapahtumajärjestäjä Sanna Solkisen mukaan tapahtuma sujui muuten mallikkaasti, mutta lauantaina festivaalin maksamiseen käyttämä sirukorttijärjestelmä kaatui reilun puolen tunnin ajaksi.

— Minulle se tuntui ikuisuudelta. Kaatuminen johtui ilmeisesti Microsoftin pilvipalvelussa olleesta ongelmista, mutta onneksi maksujärjestelmä saatiin kuntoon. Pitää pohtia, millä ensi vuonna hoidamme festivaalin maksujärjestelyt, Solkinen kertoo.

Toinen aurinkoista lauantaita haitannut asia oli jonojen muodostuminen pienpanimoiden tiskeille. Kouvolalaiset löysivät tapahtuman ennätyksellisen hyvin, joten olutta sai loppuillasta jonottaa jopa kymmeniä minuutteja. Ongelmaan on tulossa ensi vuodeksi Solkisen mukaan parannusta.

— Suunnittelemme aluetta uusiksi siten, ettei jonoja pääsisi enää muodostumaan. Voi olla, että alue samalla myös laajenee. Tarkoitus on myös lisätä panimoiden määrää tapahtumassa maltillisesti.

Lauantaina olut myös loppui monelta pienpanimolta. Solkisen mukaan ensi vuonna panimoilta toivotaan isompaa kapasiteettia tapahtumaan.

— Nyt festivaalivieraiden jano yllätti panimot. Loppuillasta monella tiskillä valtaosa tuotteista oli loppu, vaikka jotain pientä oli vielä jäljellä.

Ensi vuonna tarjolla enemmän ruokaa

Solkinen ei ole vielä tehnyt tarkkaa laskentaa tapahtuman kävijämäärästä. Tapahtuman pääpäivänä lauantaina alueella oli Solkisen arvion mukaan yli 2 000 festivaalivierasta. Perjantai oli hieman hiljaisempi päivä.

Ensi vuodelle tapahtuma on saamassa pientä kasvojenkohotusta. Alueen uudelleenjärjestelyn lisäksi Solkinen haluaisi kasvattaa ruuan osuutta tapahtumassa. Suunnitelmissa on muun muassa lisätä street foodin ja ruoka-autojen tarjontaa. Samoin viiniä on tarkoitus tuoda mukaan tapahtumaan.

— Haluamme festivaalista ruuan ja juoman varaan rakentuvan kokonaisuuden. On selvää, että haluamme tulevinakin vuosina pysyä Korian Kallioniemessä. Se on uniikki paikka olutfestivaalille, ja olemme saaneet siitä paljon kehuja.

Luetuimmat