Reseptien uusiminen onnistuu jälleen Kymsotessa — Tietojärjestelmät pelaavat taas yhteen eikä vika toistu

Uusintapyyntöjä ehti kertyä jonoon 3700 - Niitä on keskiviikkona urakalla purettu

Kai Skyttä

Tietojärjestelmävika on korjattu ja reseptit voi uusia taas normaalisti.
Tietojärjestelmävika on korjattu ja reseptit voi uusia taas normaalisti.

Reseptien uusiminen onnistuu Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsotessa jälleen normaalisti. Lifecare-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä reseptien uusimisessa ollut ongelma on korjattu.

— Tässä oli tekninen konfigurointiongelma. Lifecare-järjestelmän ja kantapalvelun kesken ei vuorovaikutus toiminut. Ongelma löydettiin tarkistuksessa ja korjattiin, kertoo Kymsoten tietohallintojohtaja Matti Ahola.

Aholan mukaan ongelma oli isoille muutoshankkeille tyypillinen.

— Tällaisessa käyttöönotossa tehdään varmaan 10 000 konfigurointia. Inhimillisiä erehdyksiä tapahtuu. Tieto haravoi sen sieltä esiin. Nyt se on muutettu eikä uusiudu, ellei sitten jonkin muutoksen yhteydessä tehdä uutta inhimillistä virhettä.

Projektipäällikkö Riitta Johannala-Kemppaisen mukaan katkoksen suurin haitta oli ihmisten kokema huoli. Moni oli apteekin tai omakannan kautta reseptin uusintapyynnön tehnyt ja sitten ihmetellyt, kun viestiä uusimisesta ei ala kuulua.

— Onneksi apteekki oli hyvin hereillä ja otti yhteyttä meihin, kun asiakkailta alkoi palautetta tulla. Päästiin selvittämään äkkiä.

Reseptien uusimiset piti organisaatiouudistuksen vuoksi katkaista, mutta katkon piti päättyä 4. tammikuuta.

— Uusintapyyntöjä oli kertynyt sen jälkeen odottamaan 3700 kappaletta. Ne tulivat vian korjaamisen jälkeen kaikki yksiköihin. Urakalla on keskiviikkona reseptejä uusittu.