Kouvolalainen Jenni Aikio Vihreiden Naisten varapuheenjohtajaksi — ”Teemme töitä sen eteen, että seuraava hallitus on feministinen hallitus”

Kaakkois-Suomen Vihreät nimesi sunnuntaina uudeksi eduskuntavaaliehdokkaakseen Mari Parkkisen Mikkelistä.

Vihreät Naiset

Vihreiden Naisten puheenjohtajisto vasemmalta lukien: Jenni Aikio, Emma Kari ja Taru Yli-Panula.

Kouvolalainen Jenni Aikio valittiin Vihreiden Naisten varapuheenjohtajaksi lauantaina.

Järjestön puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Emma Kari. Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Taru Yli-Panula Seinäjoelta.

Valinnat tehtiin Vihreiden Naisten hallituksen järjestäytymiskokouksessa Helsingissä.

Aikio on kouvolalainen vihreiden kaupunginvaltuutettu ja Kouvolan Vihreiden puheenjohtaja. Aikio on myös ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa.

— Olen todella otettu valinnastani Vihreiden Naisten varapuheenjohtajaksi. Keväällä keskitymme eduskuntavaaleihin. Aiomme Vihreissä Naisissa tehdä töitä sen eteen, että seuraava hallitus on feministinen hallitus. Tasa-arvo on ottanut paljon takapakkia ja nyt on aika nostaa naisia ympäri maan eduskuntaan, Aikio sanoo tiedotteessa.

Vihreät Naiset on valtakunnallinen järjestö, jolla on 15 paikallisyhdistystä eri puolilla Suomea. Kouvolan seudulla toimii Kymenlaakson Vihreät Naiset.

Järjestön tavoitteena on olla vaikutuskanava naisille, jotka tuntevat vastuuta Suomen elinympäristön säilymisestä ja haluavat kehittää yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi.

Mari Parkkinen vihreiden ehdokkaaksi

Kaakkois-Suomen Vihreät täydensi sunnuntaina piirihallituksen kokouksessa Kouvolassa ehdokaslistaansa kevään eduskuntavaaleihin. Vihreät nimesi ehdokkaaksi mikkeliläisen Mari Parkkisen.

Parkkinen on 47-vuotias pastori ja toimittaja. Tällä hetkellä hän työskentelee nuorempana tutkijana Itä-Suomen yliopistossa väitöskirjansa parissa. Parkkinen on työskennellyt radiotoimittajana muun muassa YLE Mikkelissä, Kouvolassa ja Kotkassa sekä pappina Imatralla, Mikkelissä sekä Jerusalemissa.

Parkkinen on vihreiden listan 15. ehdokas Kaakkois-Suomessa. Vihreät aikoo asettaa vaaleihin täyden 17 ehdokkaan listan.

(Uutiseen lisätty kello 21.54 Parkkisen ehdokkuus.)

Uusimmat uutiset