KooKoo ja paikalliset yritykset lahjoittavat Kouvolan seurakunnan diakoniatyölle maitoa, leipää ja elintarvikkeita, joita jaetaan apua tarvitseville

Seurakunnan avustusyhteistyö eri toimijoiden kanssa laajenee.

Arkisto

Kouvolan seurakunnan diakoniatyö on saanut viime päivinä uusia auttajia, jotka ovat tehneet elintarvikelahjoituksia. Arkistokuva.
Kouvolan seurakunnan diakoniatyö on saanut viime päivinä uusia auttajia, jotka ovat tehneet elintarvikelahjoituksia. Arkistokuva.

Kouvolan seurakunta on saanut uusia yhteistyökumppaneita diakonia-avun ruoka-aputyöhön. Diakoniatyö jakaa saamiaan elintarvikkeita edelleen lahjoituksena apua tarvitseville kouvolalaisille.

Jo aiemmin Kouvot lähti mukaan seurakunnan yhteistyökumppaniksi viemällä kauppaostoksia yli 70-vuotiaille kotiin. Nyt mukaan on tullut uusia paikallisia auttajia.

KooKoo lahjoittaa diakoniatyölle sata litraa maitoa. Peruttujen pelien takia maidolle ei ole jäähallin kahviossa käyttöä.

Risto Peltolan leipomo ja Vaasan leipomo lahjoittavat diakoniatyölle myymättä jääneitä leipomotuotteita, kuten leipää. Puurin Kanala lahjoittaa kananmunia ja Prisman ravintolamaailma ja Kouvolan Rosso ruoka-apua.

Uusia auttajia mahtuu yhä mukaan

Kouvolan seurakunta on kiitollinen saamastaan avusta. Myös uudet toimijat ovat yhä tervetulleita mukaan auttamaan.

– On hienoa, että urheiluseurat ja yritykset tuntevat yhteiskuntavastuuta tässä haastavassa poikkeustilanteessa ja haluavat auttaa vähävaraisia. Nyt on oikea aika auttaa lähimmäistä, Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Keijo Gärdström sanoo seurakunnan julkaisemassa tiedotteessa.

Kirkkoherran mukaan toimijat haluavat viestiä yhdessä, että jokainen ihminen on arvokas ja kaikista pidetään huolta näinä vaikeina aikoina.

Diakoniatyöllä uusia yhteistyökuvioita

Kouvolan seurakunnan diakoniatyöllä ja Kouvolan kaupungilla on ollut yhteistyötä pitkään. Uusien yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollisuudet auttaa paranevat.

– Pohja yhteistyölle kaupungin kanssa on luotu jo ennen kriisiä, ja yhteydenpito on lähes päivittäistä, diakoniatyön johtaja Eija Grönvall Kouvolan seurakunnasta kertoo.

Seurakunnassa pohditaan parhaillaan, kuinka voisi auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

– Aiemmin monelle pienituloiselle on ollut suuri apu saada viikoittain koulujen ylijäämäruokaa. Toisissa kodeissa taas koululaiset ovat nyt kotona, jolloin ruokaa kuluu huomattavasti enemmän, Grönvall kertoo.

Lahjoituksia on tullut Kouvolassa myös kahviloilta ja ravintoloilta, jotka ajavat toimintaansa alas.

– Toiminta on nopeaa. Seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät toimittavat pakatut kassit heti eteenpäin.