Kymi Ringillä juoksupäivä lokakuussa — Tavoitteena on Etelä-Suomen monipuolisin juoksu- ja liikuntatapahtuma

Tapahtuman järjestävät Iitin Pyrintö, Kausalan kyläyhdistys ja Kymen Kotkat ry.

Moises Garibay

Kymi Ring Running Day järjestetään ensimmäisen kerran lokakuussa. Ilmoittautuminen juoksutapahtumaan on jo alkanut. Arkistokuva on viime vuoden syyskuulta.
Kymi Ring Running Day järjestetään ensimmäisen kerran lokakuussa. Ilmoittautuminen juoksutapahtumaan on jo alkanut. Arkistokuva on viime vuoden syyskuulta.

Kymi Ringin moottoriradalla järjestetään lauantaina 12. lokakuuta Running Day -juoksutapahtuma.

Kymi Ring Running Dayn järjestäjien tavoitteena on nostaa tapahtuma Etelä-Suomen monipuolisimmaksi juoksu- ja liikuntatapahtumaksi.

Tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista. Ensimmäisellä kerralla tavoitellaan 500—1000 osanottajaa. Sarjoja on naisille, miehille, lapsille ja iäkkäämmille. Juoksumatkat ovat tuhannesta metristä Kymi Ringin kahteen ratakierrokseen eli noin kymmeneen kilometriin.

Juoksutapahtumalla pyritään edistämään paikkakunnan näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta, kannustaa eri toimijoita yhteistyöhön sekä tukemaan paikallista yhdistystoimintaa ja yrittäjyyttä.

Tapahtumaa tukee Kymi Ring Finlandin lisäksi kausalalainen liikuntasali Mahtisali. Tapahtuman järjestävät Iitin Pyrintö, Kausalan kyläyhdistys ja Kymen Kotkat ry.

Iitin Pyrinnöstä tapahtumaa on ollut valmistelemassa Teemu Huppunen. Hän sanoo, että ajatus juoksutapahtuman tuomisesta syntyi viime vuonna Kymi Ringin Iitissä järjestämän tiedotustilaisuuden yhteydessä.

— Nuutisen Harri Pyrinnöstä, Nisulan Jari partiolaisista ja Leinon Eira kyläyhdistyksestä alkoivat kolmestaan miettiä, että tällainen tapahtuma olisi omiaan Kymi Ringille. Kun ajatuksen tasolta siirryttiin suunnitteluun, tulin Pyrinnön toisena edustajana mukaan, Nuppunen kertoo.

Hän jatkaa, että tavoitteet ovat heti alussa korkealla.

— Kyllä me uskomme, että Kymi Ring voisi kiinnostaa juoksuväkeä. Tietysti kun kyseessä on moottorirata, moottoriurheilutapahtumat menevät aina edelle, mutta eiköhän sieltä tilaa löydy meillekin.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut nettisivuilla osoitteessa www.kymiringrunningday.fi.

Uusimmat uutiset