Espoo United nöyryytti KooKoota, valmentaja Mattila antoi kurinpalautuksen

Jussi Lopperi

KooKoon nelosketjussa pelasivat tiistaina juniori-ikäiset Jesse Espo, Olli Korhonen ja slovakkihyökkääjä Roman Zitny, joista viimeksimainittu yrittää kuvassa ohittaa Espoon Rasmus Tirrosta.

Bluesin raunioille Mestikseen koottu Espoo United nöyryytti Liigaan valmistautuvaa KooKoota tiistai-iltana Sumulaaksossa. Vahvasti junioripitoinen United kampesi KooKoon nurin voittolaukauskisassa. Kisan ainoa onnistuja oli Janne Kivilahti, joka viimeisteli 3—4 (2—0, 1—2, 0—1, 0—0, 0—1) -vierasvoittonumerot.

Ottelun jälkeen KooKoon päävalmentaja Petri Mattila piti joukkueelle pitkän kurinpalautuksen.

— Piti kertoa mitkä asiat ovat hyvin ja mitkä vaativat työstämistä. Uskon että asia tuli selväksi, kommentoi Mattila hyvän tovin kestänyttä puhuttelua.

KooKoo on hävinnyt seitsemästä pelaamastaan harjoitusottelusta viisi, joista kolme varsinaisen peliajan jälkeen.

— En ole tällä hetkellä tyytyväinen joukkueen työmäärään, enkä pelitapaan sitoutumiseen. Tietynlainen välittäminen joukkueesta ja sen menestyksestä puuttuu myös.

Mattila näki ottelussa kuitenkin myös pari valonpilkahdusta.

— Saatiin kaksi ylivoimamaalia ja muutenkin ammuttiin ylivoimalla paljon.

Vahvassa vireessä oleva Ryan O’Connor upotti molemmat ylivoimamaalit. Kanadalaispakki on tykittänyt viisi maalia kolmessa viimeisessä pelissä. Kolmannen osuman viimeisteli Kai Kantola.

KooKoo oli vahva vain ottelun alussa ja päätöserän alkuminuuteilla.

— Se että peli poukkoilee käsistä, johtuu noista kolmesta edellä mainitusta syystä. Peli ei pysynyt paketissa täyttä 60 minuuttia, myönsi Mattila.

KooKoon turhautuminen näkyi pelin lopussa myös ylikierroksina. Varsinkin ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund kävi kummallisen kuumana.

KooKoon nelosketju pelasi koostumuksessa Jesse Espo—Olli Korhonen—Roman Zitny, Heistä vain Espo kuuluu liigajoukkueen pelaajarinkiin.

— He pelasivat ennakkoluulottomasti ja paremmin kun osasin odottaa. En tiedä paljonko peliaikaa tuli, mutta sellainen tunne jäi, että ei ollut ihan pelkkä hallin valojen katsomisreissu, Mattila suitsutti.

KooKoon kokoonpanosta putosi päivän mittaan miehiä sairastumisen takia ja Mattilan mukaan kokoonpanoa rustattiin uudelleen neljä kertaa.

Korhonen ja Zitny olivat Mattilalle pelaajia joita hän ei ole ennen nähnyt omassa joukkueessaan.

— Se on varmasti organisaatiollekin eduksi, että omat juniorit saavat näyttöpaikan. Sieltä on tulossa ihan mielenkiintoisia nimiä.

Runkomiehistä olivat pois Jarkko Malinen, Josh Green, Terry Broadhurst, Julius Nyqvist ja Mikko Virtanen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet