Tykkimäen Sauna on vuoden matkailuteko

Ehdolla olivat Kouvolasta myös Actionpark ja Repovesikeskus.

Jussi Lopperi

Tykkimäen Saunan toiminnanjohtaja Viljami Taimisto sanoo yrityksen markkinoinnin keskittyvän jatkossa matkailijoihin.
Tykkimäen Saunan toiminnanjohtaja Viljami Taimisto sanoo yrityksen markkinoinnin keskittyvän jatkossa matkailijoihin.

Ensimmäistä vuottaan toimiva Tykkimäen Sauna palkitaan tänään vuoden Kymenlaakson matkailutekona.

Huomionosoitus jaetaan maakunnan yhteisessä parlamentissa Kuusankoskella.

Saunan lauteilla vallitsee vahva yhteisöllisyyden tunne matkailijoiden ja paikkakuntalaisten kesken.

Käyrälammen rannalla Kouvolassa sijaitsevan Tykkimäen Saunan ensimmäinen vuosi on ollut menestys. Saunalla käy noin 60—80 kylpijää päivässä. Parhaimmillaan löylyttelijöitä on ollut noin 100, jopa 150.
— Hyvältä tuntuu, Tykkimäen Saunan toiminnanjohtaja Viljami Taimisto kommentoi huomionosoitusta.

Taimisto korostaa, että matkailuasioissa Saunalla on vielä opittavaa. Jatkossa hän uskoo Saunan olevan erinomainen lisä Kouvolan matkailukohteena.
— Olemme keskittyneet tuomaan saunaa tutuksi kouvolalaisille. Seuraavaksi saunasanomaa lähdetään viemään kotimaan matkailijoille ja turisteille.

Taimiston mukaan Tykkimäen Sauna aikoo hyödyntää jatkossa Käyrälammen ympärillä olevia aktiviteetteja.
— Niille on tilaus esimerkiksi polttariporukoilla ja syntymäpäivien viettäjillä.

Kaupunkia ja Visit Kouvolaa Taimisto aikoo lähestyä julkisen liikenteen ulottamiseksi Käyrälammelle läpi vuoden.
— Aion ainakin kysyä, miten yhteyksiä voitaisiin parantaa. Julkisen liikenteen lisäksi myös taksiyrittäjät voisivat olla siinä mukana.

Katja Juurikko

Suplautailu on yksi esimerkki paikallisesta yhteistyöstä Tykkimäen Saunan kanssa.
Suplautailu on yksi esimerkki paikallisesta yhteistyöstä Tykkimäen Saunan kanssa.

Ehdotuksia vuoden matkailuteoksi tuli kaikkiaan 23. Valintaa tehdessään raati kiinnitti huomiota uusiin avauksiin, kehitys- ja kasvukelpoisuuteen, matkailun ja alueimagon kehittämiseen sekä yhteistyöhenkisyyteen.

Euroja enemmän valinnassa painotettiin teon merkitystä alueen matkailuun.
— Ensimmäisen kokonaisen toimintavuotensa aikana Tykkimäen Sauna on Käyrälammen rannalla Kouvolassa osunut ajan hermoon suomalaisella tasokkaalla saunatuotteellaan. Saunan lauteilla vallitsee vahva yhteisöllisyyden tunne matkailijoiden ja paikkakuntalaisten kesken, raati perustelee.

Lisäarvona raati löysi sen, että sauna lämpenee biokaasulla vuoden jokaisena päivänä. Sauna on suosittu, saanut huomiota laajalti ja sen markkinointi on onnistunut, raati kiittelee.

Kouvolassa on valikoimaa

Kouvolasta raati nosti esille muitakin ehdokkaita. Tykkimäen Saunan lisäksi ehdolla olivat Actionpark sekä Repovesikeskus-yritysverkoston ja Kymi The River ry:n yhteistyö. Kotkasta ehdolla oli juniorijalkapalloturnaus Kotkacup.

Vuoden matkailutekoa olivat valitsemassa edustajat Kymenlaakson liitosta, Kymenlaakson kauppakamarista, XAMK:n matkailuopetuksesta sekä Kouvola Innovationin ja Cursor Oy:n matkailusta.

Matkailuteon palkitsemisesta maakunnassa aiotaan tehdä perinne. Sen tarkoituksena on korostaa matkailun merkitystä maakunnassa ja osoittaa arvostusta toimialaa kohtaan.

Muokattu 18.10. kello 16.44: Ehdolla oli Kymi The River ry:n ja Repovesikeskus-yritysverkoston yhteistyö, ei pelkkä Repovesikeskus.

Luetuimmat