KooKoon kolmen maalin johto suli Lahdessa — Sijoitus sarjataulukossa silti kolmas

Sami Kuusivirta

KooKoon ja Pelicansin ottelu oli paikoin varsin sekavaa miekkailua. Mikko Virtanen (51) ja Emil Kristiansen (28) kuuluivat Lahden illassa kouvolalaisten parhaimmistoon.
KooKoon ja Pelicansin ottelu oli paikoin varsin sekavaa miekkailua. Mikko Virtanen (51) ja Emil Kristiansen (28) kuuluivat Lahden illassa kouvolalaisten parhaimmistoon.

Kouvolan KooKoon lento jääkiekon Liigassa päättyi tiistai-iltana jatkoajalla Lahdessa. Kouvolalaisten ensimmäisessä erässä rouhima kolmen maalin johto suli lopullisesti, kun Pelicans-pakki Jordan Rowleyn siniviivalta maalille heittämä kiekko pomppi KooKoo maaliin Juha Järvenpään ohi.

Pelicans otti kauden toisen voittonsa numeroin 4—3 (0—3, 0—1, 0—2, 0—1). Jäännöspiste ei kouvolalaisia juurikaan lohduttanut, vaikka joukkue keikkuu kolmen ottelun jälkeen seitsemällä pisteellä Liigan sarjataulukossa kolmantena.

Pelicans aloitti vahvasti. Aloitusvitosen paras tekopaikka oli lahtelaisten Miska Siikosella, jonka läpiajon Juha Järvenpää nollasi tylysti hanskakäden torjunnalla.

KooKoo pääsi niskan päälle ylivoimalla ja tanskalaispakki Emil Kristiansen laukoi ranteella ensimmäisen liigamaalinsa b-pisteen kaarelta Pelicans-maalin ylänurkkaan. Syöttöpojot merkittiin Patrick Bjorkstrandille ja kapteeni Toni Kähköselle.

Kouvolalaisten 0—2-maali syntyi avauserän toisen kympin käynnistyttyä. Miikka Pitkänen riisti kiekon Pelicansin siniviivalla ja laukoi kiekon etuyläkulmaan.

KooKoon lento jatkui. Pelicans-maalin eteen rakennetusta mieskasasta kiekko pomppi lopulta ohi Joonas Voutilaisesta. Tekijäksi löydettiin lopulta Toni Hyvärinen.

Pelicansin haastosta ei ollut tehoa vaikka videoita kelailtiin tilanteen jälkeen pitkään. Maalille luisteli Voutilaisen tilalle Janne Juvonen.

Lahtelaiset aloittivat myös toisen erän vahvasti. Pelicans pyörityksen päätteeksi Casimir Jurgens nousi siniviivalta ja laukoi takanurkkaan ohi Järvenpään 1—3.

Pelicans dominoi loppuerää ja KooKoolla oli vaikeuksia päästä omista pois. KooKoo ja Järvenpää kestivät kuitenkin toiselle erätauolle ilman takaiskua.

Päätöserän alku oli kovaa miekkailua. KooKoo käänsi keskialueelta Pelicans-hyökkäyksen ja Mikko Kousa joutui koukkimaan tekopaikkaan karanneen Eero Savilahden nurin. Savilahden rangaistuslaukaus oli kuitenkin perin ponneton.

Pelicansin takaa-ajo tuotti tulosta kolmannen erän puolivälissä. Antti Tyrväinen rouhi kiekon päädyssä ja syötti maalin eteen yksin unohtuneelle Hannes Björniselle. 2—3.

Pari minuuttia edellisestä Iikka Kangasniemi irtosi KooKoo-puolustukselta ja Jyri Niemi rikkoi. Kangasniemi viimeisteli hallitusti Järvenpään längistä ja KooKoon kolmen maalin johto suli tasanumeroihin 3—3.

Miska Siikosella oli loppuhetkillä avopaikka KooKoo-maalin takanurkalla. Hyökkääjä laukoi kuitenkin tyhjän maalin edestä kiekon kohti hallin kattoa ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoaikaa oli pelattu tasan puolet, kun Pelicans-pakki Rowleyn siniviivaveto kimpoili Juha Järvenpään ohi ja päätti ottelun.

KooKoo pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Perjantaina se kohtaa Sumulaaksossa JYPin. Lauantaina KooKoo matkustaa Tampereen Hakametsään hallitsevan mestarin Tapparan vieraaksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.