Tykkimäen moottoriradasta kohdistettu tarjouskilpailu — Ylläpitäjä saa 15 000 euroa vuodessa

Kari Huusari

Tykkimäen moottoriradalla on ajettu muun ohella rallicrossia.
Tykkimäen moottoriradalla on ajettu muun ohella rallicrossia.

Tykkimäen moottoriradalle etsitään seuraavaksi ylläpitäjää kohdistetun tarjouskilpailun avulla. Hankintapäällikkö Marja-Leena Jyrkilä kertoo, että jos kaikki tarvittavat tiedot saadaan perjantaiksi, kaupunki jättää silloin tarjouskilpailun kolmelle ehdokkaalle. Näiden nimiä ei paljasteta.

Jyrkilä kertoo, että vastausaikaa annetaan viikko tai korkeintaan kaksi. Tarjouskilpailun voittaja päätetään viranomaispäätöksellä, eli valinnan tekee Jyrkilä.

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen toivoo, että asia saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti. Tykkimäen moottoriradan karting-rata on vuokrattu vuoteen 2034 saakka Kouvolan Formula K -kerholle, mutta nyt haetaan isäntää suuremmalle moottoriradalle.

22,8 hehtaarin alueelle levittyvän moottoriradan ylläpitäjää etsittiin aikaisemmin tänä vuonna yleisellä tarjouskilpailulla, mutta määräaikaan mennessä yhtään tarjokasta ei ilmaantunut.

Mäkipaakkanen kertoo kaupungin neuvotelleen rata-alueen ylläpidosta loppukesästä kolmen asiasta kiinnostuneen tahon kanssa. Kaupunki tarjoaa radan ylläpitäjälle 15 000 euroa vuodessa.

— Tästä pidetään kiinni. Kouvolan nykyisessä taloustilanteessa ei ole mahdollisuus hintoja nostella, Mäkipaakkanen kertoo.

Moottoriradalla voi harrastaa muun muassa motocrossia, enduroa, rallia, rallicrossia ja jokamiesluokan ajoja. Viimeksi elokuussa radalla järjestettiin Rallicross Festival Kouvola.

—Kuskeilta ja talleilta tuli radasta hyvää palautetta.

Ylläpitäjää haetaan vuoteen 2023 saakka. Sopimus sisältää moottoriurheilukeskuksen piirissä olevan alueen ja ratojen hoidon, ylläpidon , valvonnan ja kehittämisen.

Moottorirataa on vuodesta 2013 ylläpitänyt Kouvola Circuit oy. Sopimus päättyy tämän vuoden lopulla.

Juttua on päivitetty kello 17.20. Korjattu karting-radan vuokra-aika.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset