Kiinalaiset vahvistivat rahoituksen Myllykosken bioetanolitehtaaseen — Tuotannon on määrä alkaa kesällä 2019

Juho Vainonen

Suomen Bioetanoli on suunnitellut bioetanolitehtaan perustamista Myllykoskelle entisen paperitehtaan tiloihin. Hanke on kuitenkin tähän asti yskinyt milloin raaka-aineen saatavuuden, milloin rahoitusvaikeuksien takia.
Suomen Bioetanoli on suunnitellut bioetanolitehtaan perustamista Myllykoskelle entisen paperitehtaan tiloihin. Hanke on kuitenkin tähän asti yskinyt milloin raaka-aineen saatavuuden, milloin rahoitusvaikeuksien takia.

Kiinalainen rahastoyhtiö Shenzhen Capital Group on vahvistanut investoivansa 200 miljoonaa euroa Kouvolan bioetanolitehtaaseen ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen.

Tiedotteen mukaan rahasto allekirjoittaa investointisopimuksen Kouvolan etanolitehtaasta Suomen Bioetanolin kanssa maaliskuussa. Etanolitehdas aloittaisi tuotannon kesäkuussa 2019.

Aate Laukkasen vetämä Suomen Bioetanoli on suunnitellut bioetanolitehtaan perustamista Myllykoskelle entisen paperitehtaan tiloihin. Hanke on kuitenkin tähän asti yskinyt milloin raaka-aineen saatavuuden, milloin rahoitusvaikeuksien takia.

Kouvolan ja Savonlinnan investoinnit liittyvät 300 miljoonan euron aiesopimukseen, jonka työministeri Jari Lindströmin (ps.) erityisavustaja Leena Riekkola, kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ja Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi neuvottelivat marraskuussa Kiinassa.

Tiedotteessa ei mainita investointia Nurmeksen biodieseltehtaaseen, mutta Turusen tietojen mukaan se on yhä kuvioissa mukana.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Riekkola olisi lobannut Kiinassa omia Nurmeksen-bisneksiään. Turusen mukaan kiinalaisen sijoitusyhtiön tiedote ei liity Iltalehden uutisointiin.

— Vahvistus investoinneista tuli vain sattumalta samana päivänä, Turunen totesi Itä-Savo-lehdelle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Itä-Savo.

Jaana Hänninen

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.