MotoGP, Formula, enduro, speedway, rallicross... — tätä kaikkea Kymi Ringille on tulossa

Arkkitehdit Sankari Oy

Arkkitehtitoimiston havainnekuva Kymi Ringin suunnitelmasta. Valtatie 12 kulkee alueen eteläpuolella. Kouvola on idässä.
Arkkitehtitoimiston havainnekuva Kymi Ringin suunnitelmasta. Valtatie 12 kulkee alueen eteläpuolella. Kouvola on idässä.

Kymi Ringin kilparata-alue on suunniteltu koostumaan 4,6 kilometriä pitkästä pääradasta sekä lukuisista pienemmistä kilpa- ja harjoitteluradoista.

Pääradalla on valmiudet ajaa muun muassa moottoripyöräilyn MM-sarjaa MotoGP:tä sekä rata-autokilpailuja kuten DTM:ää tai alempien Formula-luokkien kilpailuja. Myös radan F1-kelpoisuutta kartoitetaan.

MotoGP-sarjan promoottori Dorna on jo ilmoittanut kiinnostuksestaan MM-osakilpailuun Iitissä.

Päärata on jaettavissa kahdeksi erilliseksi radaksi, joilla voi kilpailla yhtä aikaa. Pääradalle on myönnetty sekä kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n että kansainvälisen moottoripyöräilyliiton korkein luokitus.

Pääradan lisäksi Kymi Ringille rakennetaan motocross-, rallicross-, speedway-, enduro- ja karting-radat. Hiekka-alue motocrossille, rallicrossille ja speedwaylle on pääradan sisällä. Endurorata on tarkoitus tehdä alueen itäosan metsikköön ja karting-rata on varikkopilttuiden takana alueen pohjoisosassa.

Alueen koillisnurkassa on siviilikäyttöön soveltuva ajoharjoittelurata, jossa on muun muassa liukkaan kelin harjoitteluosuudet, esteharjoitteluradat, sivuluisusimulointi ja nopeusnäytöt.

Pääkatsomo rakentuu pääradan itäpuolelle. Radan eteläpuolelle tulee yleisöalue, jonka yhteydessä on muun muassa hotelli ja katsojille suunnattu suuri piknik-alue. Klubialue sijaitsee radan luoteispuolella.

Kymi Ringin päärata numeroina

Pituus: 4,6 kilometriä

Ajosuunta: Myötäpäivään

Leveys: 12 metriä (lähtö ja maali 15 metriä)

Kaarteita: 18

Korkeuden vaihteluväli: 80—98 metriä

Suurin nousu/lasku: 7,64 %

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.