Valkealanväylälle rakennetaan jalankulku- ja pyörätie Ravikylän kohdalle

Tiesuunnitelmasta pidetään yleisötilaisuus torstaina 16. marraskuuta.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Valkealanväylälle rakennetaan jalankulku- ja pyörätie Ravikylän kohdalle

Maantielle 370 eli Valkealanväylälle rakennetaan jalankulku- ja pyörätie Ravikylän kohdalle. Uusi väylä tulee Talonpojantien ja Kuusanlammentien välille Valkealanväylän itäpuolelle.

Väylän rakentamisen lisäksi tehdään pieniä liittymä- ja pysäkkijärjestelyjä.

Muutoksen tarkoitus on parantaa liikenneturvallisuutta. Tällä hetkellä jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat kulkemaan pientareella Ahlmanintieltä Kuusanlammentien liittymään saakka.

Valkealanväylän liikennemäärä on 7000—8000 ajoneuvoa vuorokaudessa, joista raskaita ajoneuvoja on noin 280. Tiellä liikkuu keskimäärin 100—200 pyöräilijää ja jalankulkijaa vuorokaudessa.

Tiesuunnitelman laatiminen on aloitettu Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa syyskuussa. Suunnitelmasta pidetään yleisötilaisuus torstaina 16.11. kello 17.30—19 Kouvolan kaupungin Tekniikka- ja ympäristötalolla Kuusankoskella osoitteessa Valtakatu 33.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja antaa palautetta suunnitelmaratkaisuista.

Tiesuunnitelma valmistuu 28.2.2018 mennessä.

Uusimmat uutiset