Kouvolalaisille tunnetuille urheilumiehille ansioristit

Vesa A. Vainio

Tarmo Kulmala ja Kalervo Seppälä ovat erittäin tunnettuja urheilumiehiä Kouvolan seudulla.
Tarmo Kulmala ja Kalervo Seppälä ovat erittäin tunnettuja urheilumiehiä Kouvolan seudulla.

Vapaaehtoinen työ kansalaisten liikunnan edistämiseksi on aina arvossaan. Valkealan kunnan liikunnanohjaajana pitkään palvellut Tarmo Kulmala ja Puolustusvoimien palveluksessa leipätyönsä tehnyt Kalervo Seppälä ovat erittäin tunnettuja urheilumiehiä Kouvolan seudulla.

Torstaina heidän pitkä ja ansiokas työnsä liikunnan ja urheilun kentillä palkittiin kunniakkaalla tavalla, kun heille luovutettiin Opetusministeriön myöntämät Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristit. Molemmat olivat erittäin otettuja ja kiitollisia heille osoitetusta huomiosta.

Luovutusta olivat todistamassa Pohjois-Kymen Liikunnanohjaajien yhdistyksen jäseniä, joista saman kunnian ovat aiemmin kohdanneet Pentti Rönkä, Leo Silén, Matti Erkkilä ja Matti Rantala.

Ansioristin saamisen perusteena on ansiotyön ohella mittava vapaaehtoistyö liikunnan ja urheilun saralla. Kulmala on tunnettu pitkäaikaisesta työstään Repoveden kansallispuiston ja ulkoilureittien hyväksi. Hänen rakkain muistonsa urheilukentiltä liittyy Helsinkiin ja vuoteen 1983.

— Sain olla yleisurheilun ensimmäisten MM-kisojen juoksujen valvojana. Se oli mieliin painuva kokemus.

Jos on Paavo Noponen sinivalkoinen ääni, niin Seppälä on yhtä lailla kymenlaaksolainen kaiku. Hänen värikäs kuuluttamistyylinsä ja ehtymätön juttuvarastonsa ovat värittäneet monen montaa yleisurheilukilpailua seudulla. Seppälä on lisäksi toiminut usean urheiluseuran puheenjohtajana ja sihteerinä.

— Kaunein muistoni liittyy Suomi—Italia-yleisurheilumaaotteluun Kouvolan uudella urheilukentällä vuonna 1978. Sara Simeoni ylitti naisten korkeudessa 197 ja silloin huusin: Oi Sara, mitä teit. Ja sama perään englanniksi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.