Kemikaalivuoto aiheuttaa Woikoskelle arviolta satojen tuhansien kustannukset — ”Ensisijaista on turvata henkilöstön ja tuotteiden turvallisuus”

Harri Teitto

Woikoski valmistaa erikoiskaasuja muun muassa teollisuuden tarpeisiin. Ne ovat erittäin herkkiä epäpuhtauksille.

Kaikki vettä vaativat prosessit astianpesu mukaan lukien olivat vielä maanantaina pysähdyksissä kaasuyhtiö oy Woikoski ab:n tuotantolaitoksella Voikoskella.

Alueella on useita kaivoja, jotka ovat Mäntyharjun kemikaalivuodon takia käyttökiellossa, samoin kuin kosken vesi.

Toimitusjohtaja Clas Palmbergin mukaan verkostoveden kuljettaminen tankkiautoilla Mäntyharjulta Woikosken tuotantotiloihin pyritään käynnistämään tiistain aikana.

— Tarvitsemme ainakin kaksi tankkiautoa. Niiden löytäminen tällä aikataululla ei ole helppoa.

Palmberg sanoo, että taloudellisia vaikutuksia on toistaiseksi vaikea arvioida. Hän uskoo kemikaalivuodon aiheuttamien ylimääräisten kustannusten nousevan Woikosken osalta satoihin tuhansiin euroihin.

— Ensisijaista meille on kuitenkin turvata niin henkilöstön kuin tuotteiden ja välineidenkin turvallisuus. Vasta sitten ruvetaan rahoja laskeskelemaan.

Hän arvioi, että kemikaalionnettomuuden vaikutukset ulottuvat pitkälle.

— Tuotantomme uudelleenjärjestelyä enemmän minua huolestuttavat kemikaalin vaikutukset vesistöihin. MTBE-kemikaali liukenee hyvin veteen, mutta on erittäin stabiili, eli ei hajoa helposti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat