Kuusaantien hanke jäihin: kiertoliittymää ei rakenneta — Myös siltasuunnitelmat haudataan pöytälaatikkoon

Kouvolan kaupunginhallitus oli yksimielinen hankkeen siirtämisestä odottamaan nykyistä otollisempia aikoja. Esimerkiksi koulut ajavat hankkeen ohi, kun kaupungin investointeja on pakko panna tärkeysjärjestykseen.

Moises Garibay

Kuusaantien, Niskalantien ja Kymintien liikennevalo-ohjatun risteyksen tilalle ei rakenneta ainakaan lähivuosina kiertoliittymää. Kaupunginhallitus pani Kuusaantien infrahankkeen jäihin maanantain kokouksessaan.
Kuusaantien, Niskalantien ja Kymintien liikennevalo-ohjatun risteyksen tilalle ei rakenneta ainakaan lähivuosina kiertoliittymää. Kaupunginhallitus pani Kuusaantien infrahankkeen jäihin maanantain kokouksessaan.

Kuusaantien, Niskalantien ja Kyminkadun risteyksen tilalle ei rakenneta ainakaan lähitulevaisuudessa kiertoliittymää.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Kuusaantien hanketta ei toteuteta. Hallituksessa oli yksimielisyys siitä, että investointeja on pantava tärkeysjärjestykseen. Kuusaantie ei ole listan kärkipäässä, vaan hanke jää nyt pöytälaatikkoon.

— Kaupunginhallitus päätti priorisoida investointeja. Kuusaantie jää nyt tosiaan odottelemaan parempia aikoja, vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell tiivistää.

Rantapuiston kehittäminen jatkuu

Hyväksytyssä katusuunnitelmassa oli kiertoliittymän rakentaminen Kuusaantien, Niskalantien ja Kyminkadun risteyksen tilalle. Kummallekin puolelle jokea suunniteltiin uusia istutuksia ja kiveyksiä.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ville Kaunisto (kok.) sanoo, että hankkeen jäädyttäminen ei poista rantapuiston kehittämistä.

— Aika ei ole oikea muuttaa toimivaa liikennevaloristeystä. Tämä oli pakollista investointien priorisointia, hän viittaa kaupungin lukuisiin investointihankkeisiin ja niiden listaamiseen tärkeysjärjestykseen.

Myös siltasuunnitelmat jäihin

Toinen varapuheenjohtaja Jenny Hasu (kesk.) sanoo, että talouden vaikea tilanne pakottaa tässä vaiheessa sanomaan ei joillekin hankkeille.

— Toivottavasti Kuusaantien infrahanketta ei haudata kokonaan.

Vaikka kaupunginhallituksen päätös ei koskenutkaan Kuusaantien siltoja, päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että myös siltahankkeet siirretään pöytälaatikkoon.

Kuusaantien itäpuolinen silta oli jatkossa tarkoitus muuttaa kaksisuuntaiseksi. Läntinen silta oli puolestaan tarkoitus ottaa kokonaan kevyen liikenteen käyttöön.

Hallitus oli yksimielinen

Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Nyberg (sd.) sanoo, että maanantainen päätös oli selvä juttu ilman erimielisyyksiä.

— Tekninen puoli voi kuitenkin liikahtaa rantapuiston suhteen ja tehdä siellä erilaisia viihtyvyyttä parantavia asioita.

Nyberg ei lähde arvioimaan, milloin Kuusaantien infrahanke on uudelleen ajankohtainen.

— Siihen ei pysty tässä taloustilanteessa vastaamaan.