Kouvolassa siirrytään kesärajoituksiin tällä viikolla – Voikkaa jää talviaikaan nopeusrajoitusten osalta

Huonokuntoisille teille jää voimaan talvinopeusrajoitus. Voikkaan kohdalla kantatie 46 jää odottamaan päällystystöitä.

Elsi Ahonen

Kaakkois-Suomessa saa pian ajaa kesänopeuksilla.
Kaakkois-Suomessa saa pian ajaa kesänopeuksilla.

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen alkaa tällä viikolla.

Kesäkauden nopeusrajoitukset otetaan ensimmäisenä käyttöön Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Merkit vaihdetaan Kouvolassa keskiviikkona 1. huhtikuuta. Koko Suomessa kesäkauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön viimeistään 24. huhtikuuta.

– Kesäkauden nopeusrajoituksiin siirrytään asteittain, koska ajo-olosuhteet ovat eri puolella maata hyvin erilaiset, kertoo tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylästä tiedotteessa.

Huonokuntoisille teille talvirajoitus voi jäädä voimaan

Vaihtuvien nopeusrajoitusten teillä kesäkauden nopeusrajoituksia on voitu käyttää hyvissä ajo-olosuhteissa jo maaliskuun alusta lähtien. Huonokuntoisilla teillä nopeusrajoitusmuutoksia joudutaan odottamaan. Tällainen tie on Valkealan Jokelasta Voikkaan ohi Heinolan kirkonkylälle kulkeva kantatie 46.

Saarennonväylän ja Kuusaantien välinen muutamien kilometrien mittainen osuus Voikkaalla jää odottamaan kesää ja päällystystöitä. Nopeusrajoitus muutetaan, kun tie on korjattu.

Huonokuntoisia teitä on aiempaa enemmän, sillä päällystetyt tiet ovat kärsineet poikkeuksellisen paljon erittäin lämpimästä ja sateisesta talvesta.

Kulloinkin voimassa oleva rajoitus ilmenee aina liikennemerkistä.