Tjäreborgin matkoilla olevat kouvolalaiset eivät stressaa Thomas Cookin konkurssista — ”All inclusive toimii, lomaa on jäljellä ja aurinko paistaa”

Matkatoimisto Tjäreborgin omistajakonserni Thomas Cook Group ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin. Tjäreborg ilmoitti maanantai-iltana, että tiistaille varattujen lentojen on määrä lähteä normaalisti. Myös maanantaina perutut paluulennot pyritään järjestämään tiistaina.

AOP

Matkatoimisto Tjäreborg kuuluu Thomas Cook -konserniin. Arkistokuva.
Matkatoimisto Tjäreborg kuuluu Thomas Cook -konserniin. Arkistokuva.

Kuusankoskelainen Elina Iiskola ei vielä tiedä, miten matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa hänen lomareissuunsa.

Kouvolan Sanomien toimittajana työskentelevä Iiskola on parhaillaan ystävänsä kanssa pakettimatkalla Teneriffan Playa de las Americasissa. Kaksikon paluulennon Suomeen olisi määrä lähteä huomenna tiistaina puoliltapäivin.

— Saimme sunnuntaina Tjäreborgilta viestin, että hyvää kotimatkaa, bussi hakee aamulla hotellilta. Ainakaan toistaiseksi emme ole saaneet muuta viestiä. Kai niiden on ensin käsiteltävä tämän päivän hässäkkä, Iiskola kertoo.

Konkurssiin ajautunut brittiläinen Thomas Cook Group on Tjäreborgin omistajakonserni.

Tilanne ei stressaa Iiskolaa ja hänen ystäväänsä. Iiskola sanoo, ettei ole havainnut muidenkaan matkalaisten keskuudessa huolestuneisuutta.

— Olemme netistä lukeneet, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto on asiassa takanamme. Sen pitäisi järjestää meille paluulento, jos Tjäreborg ei siihen pysty.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on asiassa takanamme. — Elina Iiskola

Hän ei halua murehtia asiaa vaan nauttia viimeisestä kokonaisesta matkapäivästä.

— Ja jos emme pääse lähtemään huomenna, saamme yhden lisäpäivän auringossa.

Tjäreborg ilmoitti maanantai-iltana, että tiistaille varattujen lentojen on määrä lähteä normaalisti. Myös maanantaina perutut paluulennot pyritään järjestämään tiistaina.

"Meidän perheellä on kaikki hyvin"

Mallorcan saarella lomaileva kouvolalaisperhe kertoo, että Tjäreborgilta ei ole tullut mitään väliaikatietoa tilanteeseen liittyen.

Kuusihenkinen perhe elää tämänhetkisen tiedon varassa, jonka mukaan bussi lähtisi kohti lentokenttää huomenna tiistaina kello 8.30.

— All inclusive toimii, lomaa on jäljellä ja aurinko paistaa. Vesijumppakin juuri alkaa, joten meidän perheellä on kaikki hyvin, perheen äiti sanoo Kouvolan Sanomille Facebookin välityksellä.

Hän ei halua nimeään julkisuuteen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto järjestää tarvittaessa paluukuljetukset

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo selvittävänsä yhteistyössä Tjäreborgin kanssa keinoja, joilla ulkomailla olevat matkustajat saadaan kuljetettua takaisin Suomeen. Virasto järjestää tarvittaessa paluukuljetukset Tjäreborgilta matkansa ostaneille.

— Matkustajien ei kannata alkaa itse järjestellä paluukuljetuksia, koska näitä ei välttämättä korvata. Majoituksia ei myöskään pidä maksaa uudestaan, vaikka hotelli niin vaatisi, virasto ohjeistaa tiedotteessaan.

Näissä tilanteissa matkustaja voi olla yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston asiakaspalvelunumeroon +358 29505 3193.

Tjäreborgilla on virastossa vakuus mahdollisen maksukyvyttömyyden varalle. Siitä maksetaan kaikki etukäteen maksetut matkat, varausmaksut ja keskeytyneistä matkoista saamatta jääneet palvelut.

Tjäreborgilta ostetut reittilennot toteutuvat normaalisti. Jos reittilennon ostaneiden matkustajien majoitus ja muut matkajärjestelyt on maksettu, heidän kannattaa jatkaa matkaansa suunnitellusti.

Satojen suomalaisten matka peruuntuu maanantaina

Tjäreborg kertoi konkurssin vaikutuksista maanantaina ennen kello kahdeksaa aamulla.

Yhtiön verkkosivuille ilmestyneen lyhyen tiedotteen mukaan omistajakonsernin konkurssilla on välitön vaikutus konsernin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoihin maanantaina.

Tiedotteen mukaan matkanjärjestäjän Pohjoismaissa toimiva johto on päättänyt, että yhtiön kaikki lähtevät lennot maanantaina perutaan.

Maanantain aikana yhtiöllä oli Suomessa viisi tilauslentoa, joilla oli 525 lähtevää matkustajaa. Suomeen oli palaamassa 413 matkustajaa.

Juttua on täydennetty kello 22.35 tiedolla, että Tjäreborgin lentojen on määrä jatkua normaalisti tiistaina.