Upseerin päiväkoti joutuu evakkoon asuntomessujen ajaksi

Lapset siirretään ensi viikolla Hiivurin ja Napan päiväkoteihin. Upseerin päiväkodin pihalle tulee kontti messuvieraiden lastenhoitoa varten.

Minna Mänttäri

Upseerin päiväkodin lapset viettävät kesän evakossa joko Hiivurin tai Napan päiväkodeissa Korialla. Arkistokuva.
Upseerin päiväkodin lapset viettävät kesän evakossa joko Hiivurin tai Napan päiväkodeissa Korialla. Arkistokuva.

Korian Pioneeripuistossa sijaitseva Upseerin päiväkoti on yksi Kouvolan asuntomessujen kohteista. Se esitellään korjausrakentamisen kohteena.

Päiväkodin pihan ja sisätilojen remontointi alkaa ensi viikolla. Päivähoitolapset siirtyvät kesän ajaksi evakkoon Hiivuriin ja Napalle.

— Hiivuri on auki kesäkuun loppuun. Sinne siirretään lapset, jotka tarvitsevat hoitoa kesäkuun ajan. Napalle siirretään ne lapset, jotka tarvitsevat hoitoa koko kesän ajan, Upseerin päiväkodin varajohtaja Hanna Matilainen kertoo.

Takaisin lapset pääsevät palaamaan messujen jälkeen 15. elokuuta.

Messuvieraiden lastenhoito järjestetään kontissa Upseerin päiväkodin pihalla. Lastenhoitokontti on avoinna messujen aikaan päivittäin kello 10—18. Lapsen voi jättää hoitoon kahdeksi tunniksi.

”Aikamoista myllytystä”

Päiväkodin vinkkelistä asuntomessujen rakentaminen on ollut aikamoista myllytystä, Matilainen sanoo.

— Aistiyliherkille lapsille on ollut haastavaa, kun joka puolella tapahtuu, paukutetaan ja paalutetaan ja tehdään täristäviä töitä. Joskus aikataulut ovat venyneet niin, että perheet eivät ole päässeet päiväkodille, kun työkoneet ovat olleet tiellä.

Vanhemmat eivät Matilaisen mukaan ole kuitenkaan reklamoineet.

Vielä alkusyksystä lapset jaksoivat innostua jokaisesta rekka-autosta erikseen, mutta ei enää. — Hanna Matilainen

Kaikesta huolimatta messuprojektin etenemistä on seurattu ilolla, Matilainen sanoo.

— Vielä alkusyksystä lapset jaksoivat innostua jokaisesta rekka-autosta erikseen, mutta ei enää. Olemme saaneet lähitonttien rakentajilta ylijäämärakennustarvikkeita, joita lapset ovat päässeet hyödyntämään. Napalle rakennettiinkin oikein hienot minimessut. | Annamari Haimi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset