Sähköautojen latauspiste avattiin Kouvolan keskustaan — KSS Energia alkaa rakentaa verkostoa

Hovioikeudenkadun latauspistettä voi käyttää ilmaiseksi vuoden loppuun saakka.

KSS Energia on avannut sähköautojen latauspisteen Hovioikeudenkadulle KSS Energian pysäköintialueelle.

Latauspistettä voi käyttää kaksi autoa samanaikaisesti, ja lataaminen on ilmaista vuoden loppuun asti.

Yhtiö ryhtyy rakentamaan julkista latauspisteverkostoa Kouvolan seudulle vaiheittain. Tavoite on saada useita pisteitä avattua vuoden 2018 aikana.

— Omalta osaltamme haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilua Kymenlaaksossa ja Kouvolan seudulla perustamalla KSSe-latauspalvelun palvelemaan sekä kymenlaaksolaisia että valtakunnallisia sähköautoilijoita, sanoo KSS Energian toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen tiedotteessa.

Latauspisteissä lataaminen ja maksaminen hoidetaan mobiilisovelluksella tai RFID-tunnistustekniikalla varustetulla kortilla.

KSSe-palvelu avataan 1.1.2018. Siihen liittymällä asiakas voi käyttää KSS Energian omien latauspisteiden lisäksi valtakunnallisen Virta-verkoston pisteitä.

Suomessa oli tilastojen mukaan viime vuoden lopussa rekisteröity 844 sähköautoa ja 2441 ladattavaa hybridiä. Hallituksen tavoitteena on nostaa määrä 250 000 sähköautoon vuoteen 2030 mennessä.

Kimmo Puhakka

Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.