Kouvolan luottamushenkilöiden palkkioiden alennus jatkuu ensi vuonna, kaupunginhallitus esittää — Korotus olisi tiennyt 57000 euron lisäkuluja

Valtuusto päivittää Kouvolan hallintosääntöä vastaamaan ensi vuoden alussa voimaan tulevaa organisaatiota. Kaupunki muun muassa karsii esimiesten määrää.

Lukas Pearsall

Kouvolan kaupunginhallitus päätti kesällä kaupungin henkilöstön vähentämisestä 111 henkilötyövuodella. Organisaation päivitys sisältyy 2020 alussa voimaan tulevaan hallintosääntöön. Arkistokuva on elokuulta 2017.
Kouvolan kaupunginhallitus päätti kesällä kaupungin henkilöstön vähentämisestä 111 henkilötyövuodella. Organisaation päivitys sisältyy 2020 alussa voimaan tulevaan hallintosääntöön. Arkistokuva on elokuulta 2017.

Kouvolan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että luottamushenkilöiden kokouspalkkiot pysyvät ensi vuonna nykyisellä tasolla. Valtuusto alensi palkkioita tämän vuoden alussa 10 prosentilla vuoden 2018 tasosta.

Palkkiotaso sisältyy Kouvolan uuteen hallintosääntöön, jota kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana esittää valtuustolle hyväksyttäväksi. Jos palkkiot palaisivat valtuuston keväällä 2018 hyväksymälle tasolle, kaupungin kustannukset kasvaisivat ensi vuonna 57 000 euroa.

Valtuuston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen kokouspalkkiot ovat nykyään 126 euroa, lautakuntien ja muiden toimielinten kokouspalkkio on 90 euroa ensimmäisen kolmen tunnin ajalta. Vaaleihin liittyvissä toimielimissä kokouspalkkio on 144 euroa.

Toimielimen puheenjohtajalle maksetaan jäsenen palkkio 50 prosentilla korotettuna.

Esimiestasoja vähennetään organisaatiossa ja hallintosäännössä

Tammikuun 2020 alussa voimaan astuvaan hallintosääntöön sisältyy erilaisia päivityksiä. Muun muassa kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston toiminta päättyy tämän vuoden lopussa, kuten valtuusto jo aiemmin on päättänyt.

Hallintosääntöä on päivitetty niin, että se vastaa vuoden alussa voimaan tulevaa uutta organisaatiota. Toimialoja on yhä neljä: konsernipalvelut, kasvatus ja opetus, liikunta ja kulttuuri sekä asuminen ja ympäristö. Jokaisella on oma toimialajohtaja.

Toimialajohtajien alla olevien palvelujen johtajien määrää vähennetään. Esimerkiksi apulaiskaupunginjohtajan alla on kuuden palvelun johtajan sijasta neljän palvelun johtajat.

Kasvatuksen ja opetuksen toimialan hallinnosta vähennetään yksi esimiestaso: kolme perusopetuksen ja kolme varhaiskasvatuksen palvelualueen esimiestä. Lisäksi toisen asteen koulutuspalvelupäällikön virka häviää, samoin nuorisopalveluiden palveluvastaavan virka. Koulujen hallinto on tarkoitus yhdistää virkarehtoreiden tehtäväksi.

Asuminen ja ympäristö -toimialalla merkittävimmät muutokset ovat palvelujen yhdistämisiä. Toimialaan kuuluvat esimerkiksi kaavoitus, tontit, kadut, liikenne, viheralueiden kunnossapito ja rakentamisen palvelut.

Hallintosääntö menee vielä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi 9. joulukuuta kokoukseen.

Uusimmat uutiset