Kaslinkin tuotteet menevät Kiinaan laivoilla

Kinnon kehittämispäällikkö Simo Päivinen sanoo, että ratkaisua elintarvikkeiden kuljetukseen Venäjän läpi etsitään kaiken aikaa.

Lukas Pearsall

Jos kysyntä Kiinassa on kovaa, Kaslink on valmiina tuotantotilojen laajennukseen Korialla.
Jos kysyntä Kiinassa on kovaa, Kaslink on valmiina tuotantotilojen laajennukseen Korialla.

Kaslinkin markkinointi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen kertoo, että yhtiö toimittaa tuotteensa Kiinan-markkinoille meriteitse.

Korialainen perheyhtiö Kaslink kertoi torstaiaamuna lähtevänsä Kiinan markkinoille.

Elintarvikkeiden kuljetus rautateitse Kouvolasta Kiinan Xi’aniin on vielä epävarmalla pohjalla talouspakotteiden takia. Kinnon kehittämispäällikkö Simo Päivinen sanoo, että ratkaisua pakoteasiaan etsitään kaiken aikaa.

— Kun ratkaisu löydetään, rautatiekuljetukset olisivat varmasti Kaslinkillekin hyvä vaihtoehto. Nopeampi reitti lisäisi myyntiaikaa Kiinan päässä.

— Jos kysyntä on Kiinassa kovaa, tietysti mietimme tarjonnan laajentamista. Kaura on Kiinassakin kovassa nosteessa, Juha-Petteri Kukkonen sanoo.

Hänen mukaansa yhtiöllä on hyvät valmiudet vastata kovaankin kysyntään. Jos tuotantotilaa tarvitaan lisää, tehdasalueella on mahdollisuus tehdä laajennuksia kaavamuutosten jäljiltä.

Kukkonen ei lähde julkisesti antamaan numerotavoitteita Kiinan valloitukselle.

— Luonnollisesti tavoittelemme kauratuotteillemme vahvaa jalansijaa Kiinankin markkinoilla.

Kaslinkin Kiinan-kuviot liittyvät yhtiön ja K-ryhmän yhteistyöhön. Sopimuksen mukaan kaurapohjaiset Kaslink Aito -tuotteet ovat saatavilla Kiinassa. Kiinalaiset voivat kesäkuusta alkaen ostaa Kouvolassa valmistettuja tuotteita K-ryhmän verkkokaupasta.

Valikoimissa ovat kesäkuusta alkaen kaurasta ja kotimaisista marjoista valmistetut kaurajuoma ja kauramustikkajuoma.

K-ryhmä on hankkeessa yhteistyössä kiinalaisen verkkokauppayhtiön Alibaban kanssa. Hankkeen tavoitteena on viedä pohjoismaisia elintarvikkeita Kiinan kasvaville markkinoille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset