Mansikka-aholla vesivahinko viimeksi 2012 — Remontoidulle parketille luvattiin 40 vuoden käyttöikä

Lattian alle oli kertynyt vettä venttiilin jumiutumisen vuoksi.

Katja Juurikko

Lattian alla muhinut vesivahinko paljastui syyskuussa 2012. Kouvojen korisliigajoukkueen päävalmentaja Jyri Lehtonen esitteli läpimärkää eristevillaa Kouvolan Sanomien etusivulla.

Mansikka-ahon urheiluhalli on kärsinyt kosteusongelmista ennenkin. Vuonna 2012 halli oli suljettuna huhtikuusta syyskuuhun, kun parketin alta paljastui varsinainen vesipommi.

Viemärijärjestelmän venttiili oli jumiutunut, eikä vesi ollut päässyt salaojia pitkin pois. Parketin ja betonilattian välinen eristevilla oli kastunut läpimäräksi. Vahinko havaittiin huhtikuussa, kun parketin saumat alkoivat antaa periksi.

Parketti oli uusittu vuonna 1994. Kosteusvaurion paljastuttua se jouduttiin purkamaan ja rakentamaan kokonaan uudestaan. Urakan hinta nousi satoihintuhansiin euroihin.

Uuden parketin materiaaliksi valittiin sokerivaahtera, jota käytetään myös Pohjois-Amerikan miesten koripallosarjassa NBA:ssa. Käyttöiäksi luvattiin tuolloin vähintään 40 vuotta.

Vesivahingon paljastuttua Kouvot ja muut hallin käyttäjät joutuivat evakkoon kaupungin muihin urheilutiloihin. Remontti valmistui ennen Korisliigan alkua.