Kouvolaan rakennetaan yhdysvesijohtoja, joilla mahdollistetaan vedensaanti poikkeustilanteissa

Jussi Lopperi

Korian pioneeripuiston asuntomessualueelle rakennetaan vesihuolto. Myös alueella olevien rakennusten vesi- ja viemäriverkostoa kunnostetaan.
Korian pioneeripuiston asuntomessualueelle rakennetaan vesihuolto. Myös alueella olevien rakennusten vesi- ja viemäriverkostoa kunnostetaan.

Kouvolan Veden kallein työmaa on tänä vuonna Korian Pioneeripuisto. Asuntomessualueelle rakennetaan vesihuolto. Samalla kunnostetaan alueella olevien rakennusten vesi- ja viemäriverkostoa. Pioneeripuiston vesihuoltotyöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Vesihuollon rakentaminen ja kunnostus maksavat hieman yli miljoona euroa.

Kouvolan Vesi kunnostaa parhaillaan Vesitorninkadun vesihuoltoa ja rakentaa hulevesiviemäriä Ravikylään. Kyseessä on Kouvolan Veden ja kaupungin yhteishanke.

Kaupunki uusii kadun ja katuvalaistuksen Vesitorninkadulla. Myös Kuusankosken Valtakadulla tehdään vesihuoltotöitä lukion ja Lidlin välillä. Molempien työmaiden on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Kuusankosken Markankylässä alkaa ensi vuonna laaja vesihuollon saneeraaminen ja hulevesiviemärin rakentaminen. Kouvolan Vesi aikoo antaa alueen urakoitsijalle. Urakoitsija hoitaa rakennussuunnitelman ja rakentamisen kolmessa vuodessa. Kouvolan Veden verkostopäällikkö Teija Suutari kertoo, että urakoitsijoiden kilpailutus alkaa elo-syyskuussa.

Kouvolan Vedellä on suunnitelmia myös ensi vuoden investointikohteista. Listalla on parisen kymmentä kohdetta.

Suurimpia niistä on Tykkimäen ja Voikkaan välille rakennettava yhdysvesilinja. Sen pituus on reilu 10 kilometriä. Linjan kustannusarvio on neljä miljoonaa euroa. Haukkajärven ja Utin välille tulee yhdysvesijohto yhteistyössä Kymenlaakson Vesi Oy:n kanssa. Yhdysvesijohto liittää Kymenlaakson Vesi Oy:n ja Kouvolan Veden vesiverkostot. Vesiverkostojen yhdistämisellä mahdollistetaan normaali vedenjakelu poikkeustilanteissa.

— Varautumisasiat nousevat koko ajan tärkeämmiksi. Erityisesti viiden viime vuoden aikana varautuminen on noussut keskeiseen rooliin investointikohteita valittaessa.

Alakylän ja Korjalan välille on tarkoitus rakentaa yhdysvesijohto. Rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta tai viimeistään alkuvuodesta.

Yhdysvesijohdolla turvataan Korjalan sekä koko Korian alueiden vedenjakelu teollisuudelle ja asukkaille, jos esimerkiksi Ruokosuon vedenottomolla sattuisi erikoistilanne. Johdon avulla Korialle saadaan vettä myös Kouvolan suunnalta.

Kouvolan Vesi sijoittaa vuosittain vesihuoltoon noin viisi miljoonaa euroa. Tämän vuoden rakennusbudjetin arvio on 4,5—5 miljoonaa euroa. Suutarin mukaan suurin osa rakennushuollon budjetista menee erilaisiin kunnostustöihin.

LINKKI: http://www.kouvolanvesi.fi/wp-content/uploads/2017/05/saneerauskohteet2017.pdf

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.